Puumalan Kuoreksenniemen lomahuvilat saivat siunauksen kunnanvaltuustolta – Rakentaminen lisää Sahanlahden majoitustarjontaa

Juha Rika

Puumalan Kuoreksenniemen lomahuvilat saivat siunauksen kunnanvaltuustolta – Rakentaminen lisää Sahanlahden majoitustarjontaa

Puumalan Kuoreksenniemen alueen rakentamissuunnitelma on valmis toteutettavaksi. Investoija on kaavaillut alueelle korkeatasoisia lomahuviloita.

Puumalan kunnanvaltuusto hyväksyi Kuoreksenniemen–Sahanlahden asemakaavan muuttamisen ja osittaisen kumoamisen kokouksessaan maanantai-iltana.

Päätös ei kuitenkaan syntynyt ilman äänestystä. Perussuomalaisten valtuutettu Asko Luukkonen esitti, että asia jätetään pöydälle. Esitystä kannatti kokoomuksen Martti Laine.

Valtuusto kuitenkin hyväksyi rakentamissuunnitelman selvänumeroisesti äänin 15–3. Kolme äänesti tyhjää.

Kaava-alue on merkittäviltä osin Kuoreksenniemi Oy:n, Sahanlahti Resort Oy:n ja Puumalan kunnan omistuksessa.

Lomahuvilahankkeen investoija on Kuoreksenniemi Oy. Huvilat tulevat viereisen matkailukeskuksen Sahanlahti Resortin operoitaviksi.

Kuoreksenniemi Oy:n omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Oesch kertoi Länsi-Savossa 15. elokuuta, että yhtiö on valmis aloittamaan rakentamisen pikaisella aikataululla.

Oeschin mukaan ensimmäisten seitsemän 80-neliöisen lomahuvilan kaavaillaan valmistuvan asiakkaiden käyttöön jo ensi juhannukseksi.

Kaavamuutos mahdollistaa kaikkiaan 28 lomahuvilan rakentamisen.