Koiraharrastajien vuosien toive askeleen lähempänä toteutumista Pieksämäellä – Koirapuiston paikasta on tarkoitus järjestää mielipidekysely

Pieksämäkeläisten koiraharrastajien toive koirapuistosta etenee. Seuraavaksi hanke on kaupunginhallituksen käsiteltävänä ensi vuoden talousarviota laadittaessa.

Arja Reinikainen

Maria Loponen ja Sisu treenaavat arkitottelevaisuutta Pieksämäellä Haukkuhallissa.
Maria Loponen ja Sisu treenaavat arkitottelevaisuutta Pieksämäellä Haukkuhallissa.

Vuoden vanha bernhardinkoira Vertti ja yhdeksän kuukauden ikäinen saksanpaimenkoira Sisu tapasivat toisensa tiistaina Pieksämäen palveluskoirayhdistyksen Koirahalli Haukkulassa.

Haukkulaan kokoontuneiden koiraharrastajien teemana oli arkitottelevaisuus.

Voisi veikata, että Vertin ja Sisun mielestä arkitottelevaisuus on tärkeä asia, mutta yhtä tärkeää olisi päästä myös ihan vapaasti tutustumaan koirakavereihin ja leikkimään niiden kanssa.

Samaa mieltä ovat yli 600 pieksämäkeläistä koiraharrastajaa, jotka ovat allekirjoittaneet kuntalaisaloitteen koirapuiston saamiseksi Pieksämäelle.

– Koirapuisto olisi todella tarpeen. Olisi sitten paikka, missä ihan luvallisesti saisi päästää koiran irti. Ehkä koirapuisto osaltaan hillitsisi jokakeväistä koirankakkakirjoittelua yleisönosastoilla, toteaa Vertin omistaja Vesa Liukkonen.

Maria Loponen on Sisun kanssa kolunnut ristiin rastiin Vedenjakajareitistön lenkkipolut.

– Sisun kaltaiselle energiselle nuorelle koiralle olisi tosi tärkeää päästä tekemään tuttavuutta ja leikkimään mahdollisimman usein toisten koirien kanssa. Koirapuisto olisi todella tervetullut Pieksämäelle, jossa muuten on tosi hienoja retkeily- ja ulkoilumahdollisuuksia, toteaa Loponen.

Arja Reinikainen

Vesa Liukkonen ja Vertti ovat yhtä mieltä siitä, että koirapuisto toisi tarpeellista vaihtelua päivittäisiin hihnalenkkeihin.
Vesa Liukkonen ja Vertti ovat yhtä mieltä siitä, että koirapuisto toisi tarpeellista vaihtelua päivittäisiin hihnalenkkeihin.

Kaupunginhallitus punnitsee seuraavaksi

Pieksämäkeläisten koiraharrastajien vuosia hautoma toive on nytkähtänyt nyt ensimmäistä kertaa konkreettisesti liikkeelle.

Tekninen lautakunta on esittänyt kaupunginhallitukselle määrärahan varaamisesta kaupungin ensi vuoden talousarvioon.

Alustavan kustannusarvion mukaan koirapuiston rakentaminen maksaisi noin 30 000–50 000 euroa, riippuen alueen maaperästä, perustamistavasta ja varusteista.

Vuotuiset kunnossapitokustannukset jäisivät alle 5 000 euron.

Hanke lähti liikkeelle viime keväänä jätetystä kuntalaisaloitteesta.

Aloitteen on allekirjoittanut 607 kuntalaista.

Aloitteessa esitettiin, että koirapuisto perustettaisiin Pieksämäen ydinkeskustan tuntumaan.

Aloitteen tekijöiden näkemyksen mukaan alueen tulisi olla vähintään 3 000 neliön suuruinen. Alueen läheisyydessä tulee olla myös riittävästi parkkipaikkoja.

Tekninen lautakunta esittää koirapuiston sijoituspaikaksi kolmea vaihtoehtoa: Hiekanpäätä, Nukkekodin ympäristöä ja Vanhan Mikkelintien aluetta, jossa on aikaisemminkin ollut koirapuisto.

Lisäksi esitetään, että kuntalaisille järjestetään koirapuiston paikasta mielipidekysely.