Talvilomat maistuvat leffateattereille - Oscarit, kotimaiset ja Risto Räppääjä vetävät Mikkelissä

Kinolinna ja Ritz lisäävät elokuvien määrää ja järjestävät päivänäytöksiä. Uusin Risto Räppääjä on huippusuosittu.

Jaakko Avikainen

Ristiinalaiset sisarukset Emma ja Manu Puhakka tulivat Mikkelin Kinolinnaan katsomaan uusinta Risto Räppääjää.

On vasta iltapäivä, mutta Mikkelin Kinolinnan lippuluukulle on jonoa.
Kolmessa salissa pyörivät elokuvat kiteyttävät talvilomaviikon suosikit - kotimainen, koko perheen leffa ja oscar-voittaja.
- Kymmenestä suosituimmasta leffasta puolet on joka vuosi kotimaisia. Oscarit taas tuovat elokuville lisähuomiota, joka näkyy meilläkin, kertoo Kinolinnan ja Ritzin vastaava teatteripäällikkö Joni Kyhyräinen.

Kyhyräinen vahvistaa, että elokuvateatterille viikko on sesonkiaikaa. Leffojen määrää on lisätty ja tavallisesta viikosta poiketen sekä Kinolinnassa että Ritzissä on päivänäytöksiä.
- Päivisin näytetään enimmäkseen koko perheen leffoja, koska suurin osa lomalaisista on lapsia.
Mikkelissä talvilomaviikon ehdoton hitti on ollut Risto Räppääjä ja yöhaukka, jonka on nähnyt vajaassa parissa viikossa 2 500 katsojaa.
Huippusuosio on yllättänyt.
- Tiistaina meillä oli Risto Räppääjästä vain yksi päivänäytös eivätkä kaikki mahtuneet saliin sisään, Kyhyräinen pahoittelee.

Riston seikkailuja olivat tulleet katsomaan myös Manu ja Emma Puhakka Ristiinasta.
- Tietenkin halusin nähdä uusimman, koska olen katsonut kaikki aiemmatkin osat. Se on hyvä elokuvasarja, viidesluokkalainen Manu Puhakka kiteytti.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.