Poliisia Mikkelissä paennut ja amfetamiinista kärynnyt kuski sai tuomion

Enimmillään 110 kilometriä tunnissa poliisia kaupunkialueella ajanut mies väitti, ettei havainnut poliisin pysäytysmerkkiä.

Risto Hämäläinen

Etelä-Savon käräjäoikeudessa ratkottiin etsintäkuulutetun miehen etsintöihin liittynyttä tapausta.

Mikkelin keskustan läpi poliisia karkuun ajanut kortiton ja huumeita nauttinut autoilija sai tiistaina tuomion Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Tuomitun kontolla on viimeisen kymmenen vuoden ajalta 23 vankeusrangaistusta ja 289 rikosta, joista huomattava osa liikennerikoksia. Käräjillä käsitelty takaa-ajo sattui vuoden 2013 huhtikuussa aamuyöllä.

Poliisia karkuun ajaneella miehellä oli kyydissään kaksi henkilöä. Ajo-oikeutta miehellä ei syyttäjälle ilmoittamansa mukaan ole ollut sitten vuoden 1995.

Takaa-ajo alkoi Mikkelin Lehmuskylästä ja päättyi keskustan läpi Mannerheimintielle. Miestä pysäyttämässä oli kaikkiaan kolme poliisipartiota.

Enimmillään takaa-ajetulla oli poliisin mukaan nopeutta jopa noin 110 kilometriä tunnissa, minkä hän oikeudessa kiisti. Hän väitti myös nauttineensa veressään todetun amfetamiinin vasta takaa-ajon jälkeen, mitä käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana.

Takaa-ajettu kiisti lisäksi oikeudessa ymmärtäneensä, että poliisi ajoi häntä takaa. Poliisin mukaan takaa-ajettu yritti selvästi karistaa virkavaltaa perästään ja poikkesi ajon aikana jalankulkureiteille sekä kevyen liikenteen väylille.

Mies tuomittiin vahingonkorvauksiin sekä kahdeksan kuukauden vankeuteen ja ajokieltoon, joka päättyy 31.3.2018. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

Mikko Kääriäinen

Mikko Kääriäinen

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo