Kaupunginhallitus äänesti - Pieksämäen yläkoulu menee uusiin puihin

Tiistaina kaupunginhallitus päätti äänin 6-5 vastoin esitysehdosta laittaa suunnittelun uusiksi.

Suunnittelun pohjana käytetään vuonna 2014 Igluksi -nimitettyä Pieksämäen valtuuston kertaalleen hylkäämää suunnitelmaa.

Pieksämäen kaupunginhallitus panee viranhaltijat aloittamaan uuden suunnittelu- ja urakkakilpailun Hiekanpään uudesta yläkoulusta. Tiistaina kaupunginhallitus päätti äänin 6-5 vastoin esitysehdosta laittaa suunnittelun uusiksi. Samalla raukesi enintään 13,7 miljoonan rahoitusesitys ja irtaimiston 960 000 euron määräraha irtaimistoon.

Edellisessä kaupunginhallituksen kokouksessa Alpo Salo (sd.) ja Risto Ockenström (kesk.) jo vastustivat myönteistä esitystä. Nyt he saivat taakseen myös peruskristillisten Tapio Klenin, kokoomuksen Heikki Skytän, vasemmistoliiton Pia Tenhusen ja keskustan Kaija Viljakaisen.

Rakentamisen ja rahoituksen puolesta äänestivät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Huupponen (sd.), Heikki Häkkinen (kesk.), Johanna Lehvonen (kesk.), Jaana Leskinen (kok.) ja Hanna Ylönen.

Esityksen koulun uudelleen suunnittelusta teki Ockenström. Häntä kannatti Salo. Pääasiallisena syynä oli se, että opettajat vierastivat nykyisten suunnitelmien tilaratkaisua, jossa on luovuttu paljolti perinteisistä luokkahuoneista.

Eriävän mielipiteen päätökseen jättivät kaupunginjohtaja Tapio Turunen, Johanna Lehvonen, Jaana Leskinen ja Hanna Ylönen.

Uutista on korjattu kello 20.53: Asia ei etene tässä vaiheessa valtuuston käsiteltäväksi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.