Essoten valtuusto hyväksyi talousarvion 2019 ilman muutoksia — Vanhusten asuminen tarkasteluun

Mari Koukkula

Essoten valtuusto ei tehnyt talousarvioon muutoksia.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän valtuusto hyväksyi vuoden 2019 talousarvion ja siihen liittyvän taloutta tasapainottavan ja rakenteita uudistavan ohjelman kokouksessaan keskiviikkoiltana.

Talousarvioon ei tehty muutoksia, mutta valtuusto hyväksyi yksimielisesti keskustan ryhmän ponsiesityksen kokonaisvaltaisen tarkastelun tekemisestä vanhusten asumispalvelupaikoista koko Essoten alueella. 

Kuntayhtymän toimintakulut ovat talousarvion mukaan ensi vuonna 358,6 miljoonaa euroa. Sillä on tarkoitus tuottaa tai ostaa noin 100 000 asukkaan erikoissairaanhoito ja seitsemän täysjäsenkunnan kaikki sote-palvelut. Toimintakuluista henkilöstö ottaa 179,6 ja palvelujen ostot 121,4 miljoonaa euroa.

Kuluvan vuoden muutetussa ja noin viisi miljoonaa alijäämäisessä talousarviossa toimintakulut ovat 356,3 miljoonaa euroa.

Kuntayhtymäjohtaja Risto Kortelaisen mukaan alijäämää syntyy peruspalveluissa eikä erikoissairaanhoidossa. Taloutta on tarkoitus tasapainottaa pääosin ensi vuonna ja sitä seuraavina lisää.

Essote laskuttaa palveluista jäsenkunniltaan noin 309,9 miljoonaa euroa. Toimintatuotot ovat ensi vuonna 365,8 miljoonaa euroa, mistä asiakasmaksuja on liki 30 miljoonaa euroa.

Kuntayhtymän investointitaso on tulevina vuosina noin 30 miljoonaa euroa vuodessa. Pääosa käytetään Mikkelin keskussairaalaan, jossa on tiedossa isoja hankkeita vuoteen 2022 asti.

Luetuimmat