Design Lab Luomo Mikkelin keskustassa sulkeutuu – Yrittäjä Elisa Hillgen kertoo karsivansa liikeideastaan rönsyjä

Hillgen aikoo keskittyä ydinosaamiseensa eli valaistussuunnitteluun.

Vesa Vuorela

Elisa Hillgen aikaa tiivistää yrittämisensä liikeideaa. Osana prosessia yrittäjyyden rönsyistä on luovuttava.
Elisa Hillgen aikaa tiivistää yrittämisensä liikeideaa. Osana prosessia yrittäjyyden rönsyistä on luovuttava.

Mikkelissä Savilahdenkadulla sijaitsevassa sisustus- ja muotoilukauppa Design Lab Luomossa on loppuunmyynti. Kivijalkakauppa sulkeutuu tammikuun lopussa, kertoo yrittäjä Elisa Hillgen.

– Sen jälkeenkin voidaan pitää kirppistyyppistä siivoustyhjennystä, mutta puoti sulkeutuu lopullisesti. Syynä se, että minulla on ollut valtavan hyvin muita töitä ja on ollut harmi pitää puotia ikäänkuin vasemmalla kädellä, Hillgen sanoo.

Hillgen on joutunut jakamaan aikaansa kahden kaupungin välillä, sillä hän työskentelee Jyväskylässä Valon kaupunki -hankkeen koordinaattorina.

Design Lab Luomon sulkeminen liittyy siihen, että hän sanoo selkiyttävänsä yrityksensä liikeideaa rönsyjä karsimalla. Muutakin on jo pudonnut kuormasta.

– Haluan keskittyä omaan ydinosaamiseeni eli valaistussuunnitteluun ja erilaisiin valaistukseen liittyviin tehtäviin.

Uusi yhtiö perusteilla

Korona-ajan Hillgen kertoo hiljentäneen myyntiä siinä määrin, että tuotto-odotuksia Luomo-puodille ei juuri ole enää ollut. Kauppa sulkee ovensa, mutta sen tilat jäävät edelleen muutaman luovan alan yrittäjän käyttöön, työtiloina.

– Itselläni on perusteilla uusi osakeyhtiö, ja sen myötä Valosilmä nimenä jää historiaan. Uusi alku, jolla haluan tuoda entistä paremmin esille sen, mitä minä teen.

Hillgen kertoo saaneensa tukea hankkeessaan Etelä-Savon ely-keskukselta. Kehittämistukea ja sparrauspäiviä asiantuntijoiden kanssa.

– Olemme käyneet läpi sitä, minkälaiseksi toimintani muodostuu. Hieno vuosi tulossa. Viime vuosikin oli sellainen, mutta tästä tulee vielä parempi.

Mikkelissä Hillgen muistetaan muun muassa aktiivisesta toiminnasta Mikkeli Art & Design Week -tapahtumaan liittyen. Hän on valaissut kaupungin tärkeitä maamerkkejä ja luonut paikkakunnalle oman valotapahtuman, Illumion. Vuonna 2018 hänet nimettiin Vuoden mikkeliläiseksi.