Tunnettua kunnallispoliitikkoa epäillään Savonlinnan postivarkauksista - epäilty on tunnustanut teon

Tunnettu paikallispoliitikko on tunnustanut postivarkaudet. Teosta epäilty on Savonlinnan kaupunginvaltuutettu sekä kaupunginhallituksen varajäsen.

Taru Hokkanen

Savonlinnan postivarkaudet tunnustanut on tunnettu mies kaupungissa.

Savonlinnan postivarkauksista epäilty mies on savonlinnalainen paikallispoliitikko Jarmo Linnamurto (sd.). Häntä epäillään syylliseksi Savonlinnan seudulla kadonneisiin postilähetyksiin.

Jarmo Linnamurto on tunnettu kunnallispoliitikko Savonlinnassa ja hän on muun muassa kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, Itä-Savon Koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja sekä Savonlinnan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja.

Posti jätti poliisille elokuussa tutkintapyynnön parin viime vuoden aikana kadonneista postilähetyksistä. Lähetykset sisälsivät rahaa tai muuta arvo-omaisuutta.

Pitkän työuran Postin palveluksessa tehnyt Linnamurto tunnusti esitutkinnassa varastaneensa valuuttalähetyksiä, kirjeissä olleita lahjakortteja, teatteri- tai oopperalippuja sekä rahaa ynnä muuta yhteensä useamman tuhannen euron edestä.

Poliisi ottaa lähiaikoina yhteyttä asianomistajiin, joita on parisenkymmentä, ja selvittää heidän vaatimuksensa.

Poliisi saanee asian esitutkinnan valmiiksi lähiviikkojen aikana, minkä jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Asian tutkinnan yhteydessä selvitettiin myös Postin kanssa, miksi useille Savonlinnan talousalueen asukkaille osoitettuja kirjeitä oli avattu ja teipattu kiinni uudelleen merkinnöin ”väärin jaettu”.
Selvityksessä ilmeni, että kyseiset kirjeet olivat joutuneet erään yrityksen postilaatikkoon, missä saapuneet kirjeet avattiin koneellisesti.

Toimitus julkaisee poikkeuksellisesti epäillyn nimen. Perusteluina ratkaisuun on ennen kaikkea epäillyn yhteiskunnallinen asema ja hänen luottamustoimensa.

Juttua on muokattu klo 14.10. Jutun loppuun on lisätty perustelu nimen julkaisemisesta.

Jaana Rautio-Teijonmaa