Henkilöauto törmäsi suoraan toisen auton kylkeen Savilahden sillalla Mikkelissä — Keskustaan vievä kaista suljettiin liikenteeltä noin tunniksi

Henkilöautojen kuljettajat kiidätettiin Mikkelin keskussairaalaan. Autot vaurioituivat onnettomuudessa ajokelvottomiksi.

Vesa Vuorela

Pelastuslaitos raivaa onnettomuuspaikkaa.

Kaksi henkilöautoa kolaroi Viitostiellä Mikkelissä Savilahden sillan eteläisessä päässä keskustaan vievän erkanemiskastan kohdalla.

Toinen henkilöauto törmäsi suoraan toisen henkilöauton kylkeen, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen palomestari Eero Aho.

Henkilöautojen ajajat loukkaantuivat ja heidät kiidätettiin Mikkelin keskussairaalaan. Autoissa ei ollut mukana muita matkustajia.

Molemmat henkilöautot vaurioituivat onnettomuudessa ajokelvottomiksi. 

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina noin kello 15.30. Alueella nopeusrajoitus on 80 km/h. 

— Törmäys oli suora. Takana tullut auto törmäsi edellä menevän auton kylkeen. Tie oli onnettomuushetkellä kuiva, ja keli kirkas, Aho toteaa.

Eero Aho vetoaa: "Onnettomuuspaikkaa on kunnioitettava — vauhtia voisi hidastaa"

Viitostien etelän suuntaan menevä kaista katkaistiin liikenteeltä kokonaan puoleksi tunniksi. Keskustaan kääntyvä erkanemiskaista oli suljettu liikenteeltä melkein tunnin.

Onnettomuuspaikkaa oli raivaamassa useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Liikenne alkoi jälleen kulkemaan normaalisti sunnuntaina kello 17 paikkeilla.

Pelastuslaitos muistuttaa, että kannattaa hidastaa vauhtia, jos näkee onnettomuuspaikalla useita hälytysajoneuvoja vilkut päällä.

— Onnettomuuspaikkaa on kunnioitettava. Vauhtia voisi hidastaa ja mennä maltillisesti ohi, Aho vetoaa.

— Olisimme voineet pitää Viitostien kaistan kokonaan auki, mutta havaitsimme autojen ajavan niin valtavan kovaa ohi, että siitä olisi koitunut riskiä pelastushenkilöstölle. Siksi jouduimme katkaisemaan koko liikenteen, Aho selvittää.

Juttu päivitetty lisätiedoilla kauttaaltaan kello 17.35.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet