Nainen tuomittiin Laajalammen taposta 9 vuodeksi ja 4 kuukaudeksi vankeuteen

Puukotuksessa uhri oli vuonna 1979 syntynyt mies.

Jasmine Kousa

Puukotus tapahtui elokuussa 2018.
Puukotus tapahtui elokuussa 2018.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi 33-vuotiaan Anne Maria Kosusen taposta yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Puukotus tapahtui kerrostaloasunnossa Mikkelin Laajalammella elokuussa 2018.
Käräjäoikeus määräsi tuomitun korvaamaan uhrin lapselle 18 000 euroa kärsimyskorvauksia. Lisäksi uhrin molemmille vanhemmille määrättiin maksettavaksi kärsimyksestä 4 000 euroa.

Tuomittu määrättiin myös korvaamaan uhrin vanhemmille hautajais- ja oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tapon uhri oli vuonna 1979 syntynyt mies. Veitsi osui uhria rintakehän vasemmalle puolelle ja sydämeen. Uhri löydettiin asunnosta pian puukotuksen jälkeen, sillä tuomittu soitti itse hätäkeskukseen. Uhri kuljetettiin Mikkelin keskussairaalaan, jossa hän kuoli.

Tuomittu oli uhrin kanssa parisuhteessa, ja he asuivat yhdessä. Sekä tuomittu että uhri olivat tekohetkellä alkoholin vaikutuksen alaisia. Hän oli oman lausuntonsa mukaan niin päihtynyt, ettei muista tapahtumahetkeä.

Puukotuksen uhrin teini-ikäinen lapsi oli tapahtumahetkellä asunnossa nukkumassa omassa huoneessaan.

Tapahtumaa edeltävänä iltana ja aamuyöllä ennen puukotusta asunnossa oli paikalla useita muitakin henkilöitä. Todistajien lausuntojen ja muiden todisteiden perusteella käräjäoikeus sulki pois sen, että tekijä olisi voinut olla joku muu kuin tuomittu.

Tuomittu kiisti syytteen taposta ja sen, että olisi tappanut uhrin tahallaan.

Käräjäoikeus kuitenkin totesi, että lukuiset todistelut olivat sen verran yhdensuuntaiset ja syytettä tukevat, että tuomitun syyllisyydestä tappoon ei ole epäilyä. Käräjäoikeus katsoi tuomitun toimineen syytteen mukaan, eli että tuomittu tiesi iskeneensä uhria kehon alueelle, jossa on ihmiselämän kannalta tärkeitä toimintoja.

Kommentoidut