Mies ajoi kahta takaa traktorilla Hirvensalmella — Tuomittiin sakkoihin

Tien käyttöön liittynyt kiista toi miehelle sakot muun muassa laittomasta uhkauksesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen vuonna 2017 tapahtuneista rikoksista. Arkistokuva.
Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen vuonna 2017 tapahtuneista rikoksista. Arkistokuva.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen sakkoihin Hirvensalmella tapahtuneista omankädenoikeudesta, laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta.

Miehen teot kohdistuivat kolmeen henkilöön, joilla oli virallinen oikeus käyttää miehen kiinteistön alueella kulkevaa tietä. Tie kulki asianomistajien kiinteistöltä näiden kesäasunnolle.

Tienkäyttäjät pakenivat metsään

Heinäkuussa asianomistajista kaksi oli kävelemässä tiellä, kun he havaitsivat miehen tukkineen tien. Mies oli pysäköinyt traktorinsa tielle poikittain.

Kävelijät kiersivät traktorin läheisen pellon kautta. Silloin mies oli hypännyt traktorin rattiin ja lähtenyt ajamaan sillä asianomistajia kohti. Kävelijät vaihtoivat juoksuksi ja pakenivat pellon poikki. Traktori saavutti heitä koko ajan, kunnes he pääsivät turvaan läheiseen metsään.

Mies oli pysäköinyt traktorinsa tielle poikittain.

Lähimmillään traktori oli noin 30–50 metrin etäisyydellä heistä.

Kevään ja syksyn 2017 välisenä aikana traktorimies myös lähetteli kaikille kolmelle asianomistajalle tekstiviestejä, joissa nimitteli heitä alatyylisillä ilmauksilla.

Sakkoja ja korvauksia

Mies tuomittiin maksamaan 50 päiväsakkoa eli hänen tuloillaan 850 euroa. Kun summasta vähennetään vapaudenmenetysaika, suoritettavaksi jää 748 euroa.

Lisäksi miehen tulee maksaa yhdelle asianomistajalle 800 euroa, toiselle 1 000 euroa ja kolmannelle reilut 2 300 euroa. Miehen pitää maksaa myös rikosuhrimaksu, todistelukustannuksia ja uhkasakkoja oltuaan poissa oikeuskäsittelystä.