Kotikadulle asennettu hidaste vei mikkeliläisperheen yöunet - "Ei kannata kuvitella, että töyssy olisi taikatemppu ongelmiin"

Kaupungille sataa toivomuksia tiehen asennettavista hidasteista. Töyssyt voivat kuitenkin tuoda mukanaan ikäviä yllätyksiä.

Vesa Vuorela

Mikkelin Hanhikankaankadulla on vielä jäljellä yksi hidaste.

Mikkelin Hanhikankaankadun asukkaat ottivat kaksi vuotta sitten iloisena vastaan kadulle asennetut hidastetöyssyt. Toinen töyssyistä rakennettiin Puhdon perheen iäkkään kotitalon edustalle. Siitä alkoi kuukausia kestänyt vääntö hidasteen poistamiseksi.

– Aloimme heräillä liikenteeseen, sillä autot jarruttivat ja kiihdyttivät hidasteen kohdalla voimakkaasti. Jokaisen auton kuuli kevytrakenteisen talon sisälle selvästi ja se toi jatkuvaa häiriötä, talossa asuva

Mika Puhto

kertoo. Perheessä suunniteltiin jopa poismuuttoa, mutta viranomaisten suorittamien melumittausten jälkeen kaupunki päätyi jyräämään Puhtojen talon edustalla sijainneen kumpareen maan tasalle. Töyssyt ovat Mikkelissä tällä hetkellä haluttua tavaraa. Kaupungin alueella on satoja erikorkuisia hidasteita. Ja lisää on tulossa.– Meillä on tällä hetkellä rakentamisen osalta jopa 20 vuoden jono. Ne ovat erittäin haluttuja, Riihelä tietää.– Jono ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei uusia hakemuksia oteta vastaan. Meihin voi olla yhteydessä ja priorisoimme tarpeita tarvittaessa. Mika Puhto muistuttaa hidasteista haaveilevia siitä, etteivät töyssyt tuo aina ratkaisuja katujen liikenneongelmiin.– Ei kannata kuvitella, että töyssy olisi taikatemppu ongelmiin. Sen tuoma vaikutusalue on erittäin lyhyt, muutamia kymmeniä metrejä. Mukanaan se voi tuoda uusia ongelmia, kuten melua, Puhto tietää.

Lasse Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet