Humpankin juuret ovat jazzissa — Suomalaisen jazzin historia näyttelynä kulttuuritalo Poleenissa

Näyttely on osa viikonlopun Jazz memories -tapahtumaa.

Mari Koukkula

Suomijazzin historiasta kertova näyttely on esillä Kulttuuritalo Poleenissa Pieksämäellä tämä viikon ajan. Näyttelystä ja Jazz memories -tapahtumasta kantaa päävastuun jazzin monitoimimies Osku Rajala.

Vuonna 1922 S/S Andania rantautui Helsinkiin mukanaan laivan oma yhtye Andania Yankee. Amerikansuomalaiset afroamerikkalaisen rytmityksen hallitsevat muusikot viipyivät Helsingissä muutaman kuukauden tarjoten suomalaisille ensimmäisen tilaisuuden kuulla svengaavaa angloamerikkalaista rytmimusiikkia.
Kokoonpanosta klarinetisti ja saksofonisti Tommy Tuomikoski ei lähtenytkään laivan mukana takaisin vaan jäi Suomeen muutamaksi vuodeksi.
Tuomikoski soitti useissa kokoonpanoissa kuten Zamba- ja Ramblers-yhtyeissä. Samanaikaisesti hän opetti kanssamuusikoilleen improvisoinnin jaloa taitoa.

Arja Reinikainen

Arja Reinikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet