Trumpin ja Putinin tapaaminen voi vaatia poliiseja Helsinkiin myös Mikkelin seudulta — Taisto Huokko odottaa virka-apupyyntöä perjantaina

Itä-Suomen poliisilla on samoihin aikoihin isoja tapahtumia omalla alueella.

Jaakko Avikainen

Itä-Suomen poliisin poliisipäälliköllä Taisto Huokolla on hyvä käsitys siitä, millaisia turvallisuusjärjestelyjä Suomessa pidettävä huippukokous vaatii. 
Itä-Suomen poliisin poliisipäälliköllä Taisto Huokolla on hyvä käsitys siitä, millaisia turvallisuusjärjestelyjä Suomessa pidettävä huippukokous vaatii. 

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä 16. heinäkuuta voi muuttaa poliisin suunnitelmia myös Itä-Suomessa.

Poliisipäällikkö Taisto Huokko odottaa virka-apupyyntöä Helsingistä tänään perjantaina.

— Varmaan sellainen tulee. Sitten pystytään arvioimaan tilanne ja miettimään, mitä toimia se vaatii.

Huokko ei halua vielä ottaa kantaa siihen, joudutaanko poliiseja kutsumaan töihin kesälomalta. Tilanne selkiytyy alkuviikosta.

Itä-Suomen poliisilla on Helsingin huippukokouksen kanssa samoihin aikoihin isoja tapahtumia omalla alueella. Huokon mukaan Kuopiossa järjestetään edeltävällä viikolla iso urheilutapahtuma ja viikonvaihteessa 13.—15.7. Joensuussa on Ilosaarirock ja Mikkelissä St Michel -ravit.

— Nämä ovat alueillaan merkittäviä tapahtumia, jotka työllistävät poliisia, Huokko sanoo.

Hänen mukaansa Itä-Suomen poliisilla on hyvä käsitys siitä, minkälaisia turvallisuusjärjestelyjä Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaaminen vaatii.

Helsingissä on ollut isoja tapahtumia aiemminkin. Viime kesänä korkean tason vierailu tuli Itä-Suomen poliisin omalle alueelle, kun Putin tapasi presidentti Sauli Niinistön Punkaharjulla ja Savonlinnassa.