K-kauppias laittaa ovet päiväksi säppiin perjantaina: ”Ei kaiken tarvitse olla kaupallisuuden alttarilla”

Ei elämä voi olla pelkkää markkinaa, Heikki Kolehmainen sanoo.

Tuija Pauhu

Tiina ja Heikki Kolehmainen pitävät K-kauppaa Sulkavalla.
Tiina ja Heikki Kolehmainen pitävät K-kauppaa Sulkavalla.

Yli satavuotiaan K-Market Wiljamin sulkavalaista yrittäjää Heikki Kolehmaista voi pitää jonkin sortin kaupan toisinajattelijana. Harvemmin kauppiaiden suusta nimittäin samantyylisiä kommentteja irtoaa.

Kolehmaisen mielestä aukioloaikojen vapauttaminen oli hätiköityä.
— Tässä mentiin liian nopeasti ja liian leveälle. Henkilökunnallekin pitää antaa hengähdysaikaa. Ei kaiken tarvitse olla kaupallisuuden alttarilla.

Wiljami pitääkin ovensa suljettuina pääsiäispyhistä pitkänäperjantaina.
— Kaupankäyntihän ei perjantaina lisäänny yhtään, vaan se otetaan torstailta ja lauantailta pois. Lisäksi kulut kasvavat palkkauksen osalta pyhäpäivänä.

Kolehmainen painottaa, ettei päätöksellä ole mitään tekemistä uskonnollisuuden kanssa, vaan kyse on perinteiden kunnioittamisesta. Hän kertoo saaneensa päätöksestä asiakkailtaan positiivista palautetta.
— Muun muassa itsenäisyyspäivä on sellainen, jolloin kauppojen ei tarvitsisi olla auki. Ei elämä voi olla pelkkää markkinaa, muuten se menee hurlulmheiksi, kauppias muistuttaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.