Mies aloitti pahoinpitelyn, kun naisen ystävät olivat poistuneet asunnosta Pieksämäellä — Lyöntien, potkujen ja kuristamisen lomassa mies rikkoi naisen tietokoneen, pakastimen ja muita tavaroita

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen.

Tuija Pauhu

Ehdollisen vankeuden ohella mies tuomittiin 50 tunniksi yhdyskuntapalveluun.
Ehdollisen vankeuden ohella mies tuomittiin 50 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Nelikymppinen mies pahoinpiteli silloista puolisoaan usein eri tavoin toukokuussa 2017 Pieksämäellä.

Törkeän pahoinpitelyn lisäksi mies syyllistyi samassa yhteydessä vahingontekoon, kun hän rikkoi kymmeniä naisen omistamia tavaroita.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta rikoksesta yhteensä vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi miehelle määrättiin 50 tuntia yhdyskuntapalvelusta.

Korvauksena kärsimyksestä ja hajotetusta omaisuudesta mies joutuu maksamaan naiselle yhteensä hieman yli 13 000 euroa.

Käräjäoikeuden langettama tuomio ei ole lainvoimainen.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta myös perusmuotoisesta, väitetysti paria viikkoa aiemmin tapahtuneesta pahoinpitelystä. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen.

Nainen menetti tajuntansa

Pahoinpitely ja tavaroiden rikkominen tapahtuivat naisen asunnossa sen jälkeen kun naisen luona kyläilleet kaksi tämän ystävää olivat poistuneet.

Käräjäoikeuden mukaan väkivalta oli käsittänyt lukuisia nyrkiniskuja ja potkuja sekä kuristamista useaan otteeseen. Pahoinpitely oli kestänyt pitkään, ja nainen oli myös menettänyt tajuntansa.

Naiselle tuli vammoja muun muassa niskaan, käteen ja päälakeen.

Naiselle tuli vammoja muun muassa niskaan, käteen ja päälakeen.

Mies oli estänyt fyysisesti itseään huomattavampi heikompaa naisten poistumasta asunnosta. Jossakin vaiheessa mies oli antanut naiselle luvan mennä nukkumaan ja myöhemmin myös toimittanut naisen ensiapuun.

Mies myönsi perusmuotoisen pahoinpitelyn mutta kiisti törkeän tekomuodon.

Pahoinpitelyn yhteydessä mies käräjäoikeuden mukaan rikkoi naisen tavaroita.

Hajalle menivät miehen käsittelyssä kannettava tietokone, pakastin, keittiön vesihana, kylpypaljun lasikansi, erilaisia astioita ja laseja, koriste-esineitä, kahvinkeittimiä ja taidetta.