Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät neuvottelemaan tiedustelulakien uusimisesta — valmis harkitsemaan myös tiukemman valvonnan palautuskeskuksia

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vetoaa oppositioon, että lakimuutos saataisiin läpi tällä hallituskaudella.

Tiina Ojutkangas

Keskustan eduskuntaryhmä viettää kesäkokoustaan Savonlinnassa Antti Kaikkosen johdolla.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen aikoo kutsua eduskuntaryhmät heti syysistuntokauden alussa neuvottelemaan tiedustelulakien uusimisesta. Hän vetoaa oppositioon, että lakimuutos saataisiin läpi tällä hallituskaudella.

— Uudistusta ei enää voi vitkuttaa, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen avasi keskustan eduskuntaryhmän kokouksen virallisen osuuden Savonlinnan Olavinlinnan kongressisalissa tiistaina.

Selvää Kaikkosen mukaan on on että ihmisten perusoikeudet on uudistuksessa turvattava.

— Tavallisen suomalaisen oikeuksia uudistus ei heikennä, vaan päinvastoin vahvistaa, Kaikkonen sanoi.

Kaikkosen mukaan Suomen turvapaikkapolitiikkaa on korjattava. Aidosti hädänalaisia on autettava, mutta laittomasti maassa olevat on hänen mielestään saatava maasta pois nykyistä nopeammin.

Kaikkosen mielestä viranomaisten on tiedettävä, missä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ovat.

— On harkittava, että ne, joita ei saada nopeasti palautettua, kootaan tiukemman valvonnan palautuskeskuksiin.

Marika Lehto

Marika Lehto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.