Pitäkää lippua korkealla ihastjärveläiset, totesi kaupunginjohtajakin!

Kaupunginjohtaja Timo Halonen kävi kylässä kyläkoululla. Lue tästä, mitä koulun väki itse kirjoitti vierailusta!

Näin koulun väki kirjoitti itse vierailusta:

Kaupunginjohtaja Timo Halonen ajeli kauniissa kevätsäässä keskustasta parinkymmenen kilometrin matkan vierailulle Ihastjärven kyläkoululle keskiviikkona 16.3.
Kutsun olivat esittäneet Ihastjärven Kylä ry. sekä koulun neuvottelukunta. Tilaisuus aloitettiin koulun keittiössä valmistetulla lounaalla, joka oli herkullista makaronilaatikkoa.

Kaupunginjohtajan ja paikalla olleiden kyläläisten ja koulun väen kesken käytiin rakentavassa hengessä keskustelua koulun tulevaisuudesta.
Ihastjärven koulu esiintyi syksyllä perusopetuksen palveluverkkoselvityksessä lähivuosina lakkautettavien koulujen listalla. Tämä tuntuu nurinkuriselta, koska koulussa on runsaasti oppilaita ja se toimii kaikenikäisten vilkkaana harrastus- ja kokoontumispaikkana.

Ihastjärven koulu on sitä paitsi harvinaisuus kyläkoulujen joukossa, koska koulurakennus on vasta muutaman vuoden vanha. Moderni kyläkoulu otettiin käyttöön vuoden 2012 alussa.
Keskustelussa nousi esille myös se, että koulu on rakennettu periaatteessa siirtokelpoiseksi, mutta kaikki epäilivät kuinka lienee käytännössä. Siirto tulee kalliiksi ja siinä on omat riskinsä.

Herää myös kysymys, onko rakennus siirron jälkeen enää kelvollinen, ja syntyykö todellista säästöä – puhumattakaan suuresta vahingosta, jonka koulun menettäminen kylälle aiheuttaisi.
Uudenaikainen kyläkoulu on erinomainen oppimisympäristö, joka vetää oppilaita myös koulupiirin ulkopuolelta, vaikka vanhemmat joutuvat kustantamaan koulukyydit omasta pussistaan. Ihastjärven koululaiset menettäisivät oman koulunsa – ja minne sitä paitsi kaikenikäiset pääsisivät liikkumaan, kokoontumaan, pitämään perhejuhlia…?

Ihastjärven kylällä vallitsee vahva tekemisen meininki, joka juontaa jo vuosikymmenien takaa, ja jossa koululla on korvaamaton merkitys toiminta- ja tapahtumapaikkana.

Kaupunginjohtaja yllättyi positiivisesti kuullessaan toiminnan aktiivisuudesta ja monipuolisuudesta. Monellakaan kylällä tuskin on tarjolla toimintaa ja tapahtumia yhtä laajalla skaalalla kuin Ihastjärvellä: värikuulasodasta ruokakursseihin, Turinaklupista sulka- ja lentopalloon, klassisen musiikin konserteista hyvinvointipäiviin…

Hyvinvointipäivänä koululle voi tulla vaikka hierontaan tai hiustenleikkuuseen. Ne ja muutkin tapahtumat, kuten esimerkiksi suuret Halloween-juhlat vetävät väkeä kauempaakin.

Kaupunginjohtaja kehotti jatkamaan samaan malliin ja pitämään lippua korkealla!

Ihastjärven Kylä ry:n puolesta Pia Kontio (sihteeri) sekä Pirkko ja Heli Hänninen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.