Pihjalaveden kalastusalueella petyttiin - kevätkalastus verkoilla loppui

Koko Pihlajavesi määrättiin verkkojen osalta kevätkalastuskieltoon muikkuverkkoja lukuunottamatta.

Marita Waenerberg

Päätös tarkoittaa kalastusalueen mukaan perinteisen verkoilla tapahtuvan kevätkalastuksen loppumista koko Pihlajavedellä.
Päätös tarkoittaa kalastusalueen mukaan perinteisen verkoilla tapahtuvan kevätkalastuksen loppumista koko Pihlajavedellä.

Pihlajaveden kalastusalue pettyi valtioneuvoston päätökseen, jossa määrättiin koko Pihlajavesi verkkojen osalta kevätkalastuskieltoon, muikkuverkkoja lukuunottamatta.

Päätös tarkoittaa perinteisen verkoilla tapahtuvan kevätkalastuksen loppumista koko Pihlajavedellä.

Kalastusalueen kannanoton mukaan rajoitus vaikeuttaa kohtuuttomasti myös kaupallisen kalastuksen toimintaedellytyksiä ja heikentää kotimaisen kalan saatavuutta.
Kalastusalueen kokous pidettiin perjantaina 22. huhtikuuta.

Kalastusalueen jäsenten mielestä rannasta rantaan ulottuva pakkokielto on tarpeeton ja norpan suojelun nimissä tehty päätös ylimitoitettu.

Jäsenet muistuttavat, että nykyisillä laajoilla suojelutoimilla on saatu norppakanta reippaaseen kasvuun, josta tänä keväänä kuuttien pesälaskennassa saatu ennätystulos on hyvä osoitus.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat