Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tiistaina – Mikkelissä päivään on mahdollista osallistua myös virtuaalisesti

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään Euroopan neuvoston aloitteesta vuosittain kaikissa eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa.

Vesa Vuorela

Näissä Kaihun maisemissa Kansainväliseen maisemapäivään voi osallistua virtuaalisesti.
Näissä Kaihun maisemissa Kansainväliseen maisemapäivään voi osallistua virtuaalisesti.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tiistaina 20. lokakuuta. Mikkelissä on mahdollista osallistua ohjattuun maisemakävelyyn myös virtuaalisesti.

Kävelyllä Hilman kanssa -maisemapäivän virtuaalikävely Mikkelin Kaihulla julkaistaan Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten Youtube-kanavalla. Kävelyjen ohjaajina toimivat Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntijat.

Jokainen voi osallistua valokuvakilpailuun

Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus järjestävät päivän kunniaksi valokuvakilpailun, jonka teemana on Maisemapäivä 2020. Kansainvälisen maisemapäivän piiriin kuuluvat sekä erityisen arvokkaiksi tunnistetut että arkiset maisemat niin maaseudulla kuin kaupungeissa. Voit osallistua kilpailuun täällä. Kilpailusivu aukeaa tiistaina 20. lokakuuta.

Valokuvakilpailun kuvasatoa asetetaan näytteille ympäristöministeriöön ja mahdollisesti sen järjestämiin tilaisuuksiin sekä kilpailun verkkosivuille. Kansainvälisen maisemapäivän valokuvakilpailun voittaja palkitaan ympäristöministeriön järjestämässä Maisemasymposiumissa 4.11.2020.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään Euroopan neuvoston aloitteesta vuosittain kaikissa eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa. Tänä vuonna Kansainvälistä maisemapäivää vietetään neljättä kertaa.

Mukana Kansainvälistä Maisemapäivää ovat järjestämässä myös Suomen Kotiseutuliitto, Maa- ja kotitalousnaisten keskus, Museovirasto ja Viherympäristöliitto.

Kansainvälinen maisemapäivä tiistaina 20. lokakuuta.