Essoten influenssarokotukset myöhästyvät muutamalla viikolla — Rokotusten suunnitellaan alkavan marraskuun lopulla

Joukkorokotukset aloitetaan viime vuoteen verrattuna muutaman viikon myöhässä, sillä rokotteet saapuvat Suomeen myöhässä maahantuojan takia.

Sami Heiskanen

Influenssarokote on maksuton esimerkiksi yli kuusiviikkoisille mutta alle kuusivuotiaille lapsille.
Influenssarokote on maksuton esimerkiksi yli kuusiviikkoisille mutta alle kuusivuotiaille lapsille.

Maksuttomat influenssarokotteet riskiryhmille saapuvat tänä syksynä muutaman viikon myöhässä, tiedotetaan Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymästä Essotesta.

Valtaosa rokotteista saapuu Suomeen lokakuun lopun ja marraskuun aikana, tiedotetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Essoten joukkorokotukset suoritetaan tämän vuoksi vasta marraskuun lopulla.

Rokotusten suunnitellaan alkavan maanantaina 25. marraskuuta ja päättyvän torstaina 5. joulukuuta.

Esimerkiksi viime vuonna rokotukset tehtiin loka-marraskuun vaihteessa.
— Viestimme rokotuksista yksityiskohtaisesti, kun tiedot rokotteiden saapumisesta täsmentyvät, kertoo kansanterveystyön ylilääkäri Hans Gärdström Essotesta.

Maksuttomiin influenssarokotteisiin kuuluvia ryhmiä ovat muun muassa 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, yli kuuden viikon ja alle kuuden vuoden ikäiset lapset, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, sairautensa tai hoitonsa puolesta riskiryhmiin kuuluvat sekä varusmiespalveluksen aloittavat ja laitoksissa tai laitosmaisissa olosuhteissa asuvat henkilöt.

Influenssa on virusten aiheuttama hengitystietulehdus, joka on rajumpi sairaus kuin flunssa.

Rokote on paras keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta.