Mikkelin keskussairaalan Perhetalon seinään rakennetussa taideteoksessa on outoja virheitä — Lasit aiotaan korvata uusilla

Tämän hetkisten laskelmien mukaan vaurioituneita laseja on 16 kappeletta. Ne ovat Koivupuisto-nimisen taideteoksen oikeanpuoleisella seinällä.

Pirjo Syväoja

Esper-hankkeen projektinjohtaja Janne
Kaltiainen ja taiteilija Lauri Nykopp tutkivat vaurioitineita laseja.
Esper-hankkeen projektinjohtaja Janne Kaltiainen ja taiteilija Lauri Nykopp tutkivat vaurioitineita laseja.

Mikkelin keskussairaalan rakenteilla olevan Perhetalon seinään tällä viikolla tehdyssä julkisivutaideteoksessa on huomattu outoja virheitä. Perhetalon pohjoispäädyn julkisivutaideteoksessa havaittiin alkuviikosta teokseen kuulumattomia mustia ”kehyksiä” ikkuna-aukkojen ympärillä. Ne eivät kuulu taideteokseen.

Tämän hetkisten laskelmien mukaan vaurioituneita laseja on 16 kappaletta. Ne ovat Koivupuisto-nimisen taideteoksen oikeanpuoleisella seinällä.

Asiasta keskusteltiin keskiviikkona Esper-hankkeen johtajien, painatuksesta ja toimituksesta vastanneen yrityksen sekä julkisivutaideteoksen tekijän, Lauri Nykoppin kanssa.

Esper-hankkeen projektipäällikkö Janne Kaltiaisen mukaan kehykset ovat tulleet painatuksen yhteydessä. Painotiedostossa tai painovaiheessa on tapahtunut jotain, mikä on aiheuttanut ylimääräisen kehyksen ikkuna-aukon ympärille.

Kaltiaisen mukaan lasit tullaan korvaamaan uusilla laseilla.

— Kokonaisaikatauluun tämä ei tule vaikuttamaan, mutta jotain kustannuksia kyllä tulee, Kaltiainen sanoo.

Porrassalmenkadun ja Pirttiniemenkadun kulmaukseen rakennettava Perhetalo maksaa 25 miljoonaa euroa. Julkisivuun on käytettävissä enintään 200 000 euroa eli alle prosentti.