Sydänoireista kärsivä Vanhanen jättää Mikkelin vierailun väliin

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen oli tarkoitus puhua tiistaina Mikkelissä puolueen piirikokouksessa. Pääministeri Juha Sipilä sen sijaan vierailee Mikkelissä.

Vesa Vuorela

Keskustan presidentti ehdokas Matti Vanhanen joutui perumaan tämän viikon tapahtumansa sydämen rytmihäiriön vuoksi.
Keskustan presidentti ehdokas Matti Vanhanen joutui perumaan tämän viikon tapahtumansa sydämen rytmihäiriön vuoksi.


Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ei osallistu Etelä-Savon keskustapiirin kokoukseen ja kampanjatilaisuuteen.
Vanhasen oli määrä puhua piirijärjestön kokouksessa tiistaina Mikkelissä.


Vanhanen kertoi maanantaina, että hän on sairaalahoidossa sydämen rytmihäiriöiden vuoksi. Hän on perunut kaikki tilaisuudet perjantaihin saakka.
Hän perui myös osallistumisen maanantaiseen presidenttiehdokkaiden vaalitenttiin, jonka järjestävät Paasikivi-seura, UKK-seura ja Suomen YK-liitto sekä iltapäivälehti Ilta-Sanomat.

Keskustan Etelä-Savon ja Itä-Savon piirin toiminnanjohtaja Ulla-Riitta Juuti vahvistaa, että Vanhanen ei ole tiistaina Mikkelissä piirin kokouksessa.
Vanhasen oli tarkoitus käyttää poliittinen tilannekatsaus yhdessä puoluejohtaja, pääministeri Juha Sipilän kanssa. Sipilä vierailee Mikkelissä.


Vanhanen oli viime viikolla ulkoasiainvaliokunnan matkalla  Washingtonissa. Hän kertoo tunteneensa sydänoireita jo tuolloin. Hän meni perjantaina lääkäriin ja jäi sairaalahoitoon.
Tilanteesta uutisoi ensimmäisenä Suomenmaa.

Keskustan Etelä-Savon piirin tiistain kokous käsittelee syyskokousasiat henkilövalintoineen sekä keskustelee edessä olevista vaaleista.


Piirin puheenjohtajana jatkaa näillä näkymin mikkeliläinen toiminnanjohtaja Kirsi Olkkonen. Hän on ilmoittanut olevansa käytettävissä. Ainakaan toistaiseksi puheenjohtajan paikalle ei ole esitetty muita nimiä.

Keskustan Etelä-Savon ja Itä-Savon nuorten piirit kertoivat viikonvaihteessa yhdistävänsä toimintansa.
Myös pääjärjestöjen yhdistymisestä on ollut aiemmin spekulointia, mutta Olkkosen mukaan asia ei ole juuri nyt ajankohtainen.


— Nuoret näyttivät hyvää esimerkkiä, ja piireillä on myös yhteinen toiminnanjohtaja. Varmaan keskustelua aiheesta tulee, mutta piirien yhdistymisestä ei ole neuvoteltu.
— Maakunnan kokoinen piirijärjestö voi olla hyvä ratkaisu jatkossa. Vaalipiirin kokoinen piiri olisi liian suuri. Aika näyttää. Muuta kommentoitavaa asiassa ei nyt ole, sanoo Olkkonen.