Puumalan kunta tekee rikosilmoituksen Lietveden sillan alle hylätystä lotjasta — Aluksen omistajaan ei ole saatu yhteyttä

Puumala vaatii, että lotjan omistajan on siirrettävä alus muualle marraskuun loppuun mennessä.

Carita Qvist

Aluksen kannella on paljon erilaista rojua.
Aluksen kannella on paljon erilaista rojua.

Puumalan kunta tekee Lietveden sillan alle hylätystä huonokuntoisesta aluksesta rikosilmoituksen, päätti kunnan tekninen lautakunta torstai-illan kokouksessaan.

— Päätimme kehottaa lotjan omistajaa siirtämään aluksen turvallisesti ja luvallisesti sellaiseen paikkaan, missä se ei aiheuta vaaraa ympäristölle. Kehotuksemme mukaan alus tulee siirtää 30. marraskuuta mennessä, kertoo Puumalan tekninen johtaja Kimmo Hagman.

Tässä pian talvea ja jäätä kuitenkin jo pukkaa, ja vaara ympäristön pilaantumisesta sitä myöten kasvaa. — Kimmo Hagman

Kunta on eri keinoin yrittänyt tavoittaa veneen omistajaa, mutta yhteyttä ei ole saatu.

— Tästä syystä teemme rikosilmoituksen aluksen hylkäämisestä. Tässä pian talvea ja jäätä kuitenkin jo pukkaa, ja vaara ympäristön pilaantumisesta sitä myöten kasvaa.

Hagmanin mukaan pelastuslaitoksen edustaja on tarkastanut lotjan ja arvioinut, ettei akuuttia ympäristöriskiä ole.

Vene ilmeisesti oli vuosia Anttolassa

Lietveden sillan alle vanhaan lossirantaan kiinnitetty, Puumalassa yleistä huomiota herättänyt lotja on varsin suuri, pituudeltaan noin 15—20 metriä. Sen päällä on paljon erilaista rojua.

Hagmanin mukaan vene on ajautunut Puumalaan Mikkelin Anttolasta Lotjasaaren kupeesta. Siellä se ehti olla Hagmanin tietojen mukaan jopa useita vuosia.

Puumalan kunta sai tiedon aluksesta loppukesästä. Puskaradio Puumala -nimisessä Facebook-ryhmässä jaetun viestin mukaan lotja on lojunut nykyisellä paikallaan heinäkuusta lähtien.