Taloussanomat: Seppälää haetaan konkurssiin, myymälät auki normaalisti

Mikkelissä on Seppälän myymälä kauppakeskus Akselin yläkerrassa.

Henri Väisänen

Toimitusjohtajan mukaan Seppälän myymälät ovat auki normaalisti. Ketjulla on liike myös Mikkelissä kauppakeskus Akselin yläkerrassa.

Verohallinto on jättänyt Helsingin käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen vaateketju Seppälästä, kertoo Taloussanomat.

- Tilanne on surullinen. Seppälän tilanne on ollut pitkään haasteellinen, ja velkojilta on vaadittu suunnatonta kärsivällisyyttä, Seppälän toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff sanoo Taloussanomille.

Huhtikuussa Helsingin käräjäoikeus hyväksyi Seppälä Oy:n ja sen tytäryhtiö Seppälä Finlandin yrityssaneerauksen. Tuolloin ilmoitettiin, että myymälöiden määrä aiotaan puolittaa.

Yhtiön saneeraustarve perustui uhkaavaan maksukyvyttömyyteen. Tuolloin Seppälä Oy:llä oli velkaa 6,5 miljoonaa euroa ja Seppälä Finlandilla 13,3 miljoonaa euroa.

Kesän heikko myynti heikensi maksukykyä entisestään ja verottajan kärsivällisyys loppui.

Melentjeffin mukaan myymälät ovat auki normaalisti. Ketjulla on liike myös Mikkelissä kauppakeskus Akselin yläkerrassa.

Jos konkurssiin päädytään, vaarassa on ketjun 270 työsuhdetta. Toimitusjohtaja puhuu vieläkin yhtiön pelastamisen puolesta.

Marika Lehto

Marika Lehto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.