Mikkelin kaupungin virastotalolle perustettiin oma sisäilmatyöryhmä — Yksittäisillä henkilöillä esiintynyt oireilua jo pidemmän aikaa

Mikkelin kaupungin virastotalolle on perustettu tänä syksynä oma sisäilmatyöryhmä.

Vesa Vuorela

Mikkelin kaupungin virastotalolle perustettiin oma sisäilmatyöryhmä — Yksittäisillä henkilöillä esiintynyt oireilua jo pidemmän aikaa

Mikkelin kaupungin virastotalolle on perustettu tänä syksynä oma sisäilmatyöryhmä. Rakennuksessa työskentelevillä yksittäisillä henkilöillä on jo pidemmän aikaa esiintynyt oireilua.


Kaupungin kiinteistöjohtajan Jarkko Hyttisen mukaan virastotalon tilannetta käsiteltiin aiemmin koko kaupungin sisäilmatyöryhmässä.


— Nyt on katsottu, että voitaisiin perustaa sinnekin kiinteistökohtainen sisäilmatyöryhmä, että oireilun laajuudesta päästään paremmin kartalle.


Moniammatillisessa ryhmässä on edustajat kaupungin tilakeskuksesta, eri hallintokunnista, työsuojelusta ja työterveydestä. Työryhmä tekee ratkaisut tiloissa mahdollisesti tehtävistä toimenpiteistä.

Muovimattoja vaihdettu uusiin


Kiinteistön osalta ei ole tehty sisäilmastokyselyä, joten tiloissa oireilleiden henkilöiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Kaikki työntekijät eivät kuitenkaan oireista ole kärsineet.


Yhtenä ongelmana rakennuksessa ovat Hyttisen mukaan vanhat muovimatot, joita on pikku hiljaa jo vuosien ajan vaihdettu uusiin. Vaihtoja on tehty vaiheittain esimerkiksi muuttojen yhteydessä, kun tiloja on ollut sopivasti tyhjinä.


Osa oireilleista henkilöistä on saanut helpotusta mattojen vaihdosta, mutta kaikkien tilannetta se ei ole helpottanut. Matot eivät siis ole ainut oireilua selittävä tekijä.


Hyttisen mukaan vanhat 1980-luvun linoleumimatot on kuitenkin joka tapauksessa syytä uusia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet