Mikkelin keskussairaalan kahvio on torstaina toistaiseksi viimeistä päivää avoinna — Fazer alkaa pitää uutta kahvilaa huhtikuussa

Sairaalan kahviotoimintaan on tulossa usein kuukausien tauko.

Vesa Vuorela

Essote kahvio Mikkelin keskussairaalassa on avoinna viimeistä päivää 29. marraskuuta. Uusi toimija alkaa pitää uutta kahvilaa huhtikuussa.
Essote kahvio Mikkelin keskussairaalassa on avoinna viimeistä päivää 29. marraskuuta. Uusi toimija alkaa pitää uutta kahvilaa huhtikuussa.

Mikkelin keskussairaalan kahvio on viimeistä päivää auki torstaina. Kahvio sulkeutuu useiden kuukausien ajaksi ja avautuu jälleen huhtikuussa.

Uutta kahvilaa alkaa pitää Fazer. Tähän saakka kahvion pito on ollut Essoten omaa toimintaa.

Aulan kahvio sulkeutuu tilojen uudistamisen vuoksi. Remontissa asiakaspaikat lisääntyvät ja keittiötilat uudistetaan.

— Pahoittelen pitkää taukoa, joka on varmasti monille esimerkiksi laboratoriosta nälkäisinä tuleville ikävä yllätys. Onnistuimme siirtämään kahvilan sulkemisen ajankohtaa syyskuusta marraskuun loppuun, koska korjaustyöt antoivat myöten, Essoten tila- ja tukipalvelujohtaja Veli Matti Thure kertoo tiedotteessa.

Essote on tarkastellut kahvilan tilalle useita erilaisia väliaikaisratkaisuja. Automaattien hankinta on selvityksessä. Välipala-automaattia ei saada, mutta sellainen löytyy tarvittaessa päivystyksestä.

— Onneksi korvaavia palveluja löytyy osalle asiakkaista kaupungilta kävelymatkan päästä. Pyydän esimerkiksi laboratorioon tai päivystykseen tulijoita ottamaan huomioon, että nyt välipalaa ei ole ihan lähellä tarjolla, Thure kehottaa.