Teatteriravintola Ilosta tuttu Pauliina Hukkanen ja matkailukohde Järvisydän pistävät kimpassa pystyyn kesäteatterin — talven aikana valmistuu 450 katsojan uusi areena

Järvisydämen kesäteatteri aloittaa 12. kesäkuuta. Avajaiskesän ohjelmistossa on Mikkelistä tuttuja näytelmiä.

Vesa Vuorela

Järvisydämen toimitusjohtaja Markus Heiskanen, teatterinjohtaja Pauliina Hukkanen sekä Järvisydämen kesäteatterivastaava Elmo Hokkanen kippistivät perjantaina yhteistyön kunniaksi.
Järvisydämen toimitusjohtaja Markus Heiskanen, teatterinjohtaja Pauliina Hukkanen sekä Järvisydämen kesäteatterivastaava Elmo Hokkanen kippistivät perjantaina yhteistyön kunniaksi.

Mikkeliläisestä Teatteriravintola Ilosta ja monenlaisista kesäteatterikuvioista tuttu yrittäjä-näyttelijä Pauliina Hukkanen ja rantasalmelainen loma- ja majoituskohde Järvisydän aloittavat yhteistyön.

Yhteistyön tuloksena Etelä-Savoon syntyy Järvisydämen Kesäteatteri.

Järvisydämeen rakennetaan talven aikana 450-paikkainen teatteriareena.

Samalla Hukkanen lopettaa kesäteatteritoiminnan Juvalla ja Puumalassa.

Hukkanen ja Järvisydämen yrittäjä Markus Heiskanen löysivät yhteisen käsikirjoituksen Hukkasen otettua yhteyttä Rantasalmen suuntaan.

— Viime kesän jälkeen olin jo sitä mieltä, että minun kesäteatteritoimintani taitaa olla nyt tässä ja nähty. Sitten ajattelin, että onhan minulla kuitenkin paljon uskollista asiakaskuntaa entisillä kesäteatteripaikkakunnilla.

— Halusin mukaan jonkun tai joitakin, jotka jakaisivat kanssani taloudellisia ja muitakin vastuita. Markus lähti mukaan ja sain taustavoimaksi myös Ismo Apellin ja hänen Turpatalli-tuotantoyhtiönsä, Hukkanen kertoo.

Järvisydämeen rakennetaan talven aikana uudelle teatterille katettu, 450-paikkainen teatteriareena. Heiskasen mukaan sen rakentamiskustannukset ovat hieman yli 100 000 euroa.

— Me uskomme, että pystymme luomaan kesäteatterin ympärille hyviä majoitus- ja viihdepaketteja. Tämä sopii hyvin Järvisydämen muun toiminnan täydennykseksi, selittää Heiskanen yhteistyökuviota.

Järvisydämessä on aikaisemmin ollut pienimuotoisempaa kesäteatteritoimintaa. Viime kesänä estraditaiteesta pidettiin kuitenkin taukoa.

Hukkanen vie Järvi-Suomen kesäteatteriin kaksi Teatteriravintola Ilosta tuttua esitystä.

— Kesäteatterin avajaiset ovat 12. kesäkuuta. Ohjelmistossa ovat Jälleen terapian tarpeessa, jossa näyttelen Sari Havaksen kanssa, sekä Johannes ja Kyllikki Vironperällä, Hukkanen sanoo.

Jälkimmäisessä Hukkasen parina on Janne Kyyhkynen.

Kumpaakin näytelmää on luvassa kymmenen esitystä kesä-heinäkuun aikana.

Hukkanen ehti pyörittää Kuninkaankartanon kesäteatteria Juvalla viisi vuotta. Puumalan Sahanlahden kesäteatteri toimi vuodesta 2017.

— Kiitän kovasti juvalaisia ja puumalalaisia yhteistyöstä. Opin noina vuosina kesäteatterityöstä valtavan paljon. Kaipasin kuitenkin työhön muitakin vastuunkantajia. Urakka oli raskas yhdelle ihmiselle, Hukkanen tunnustaa.