Iltalehti: Jukurit ei ole pystynyt lyhentämään liigaosaketta aikataulussa

Jos rahoitusta ei saada järjestettyä, seuran omistajat joutuvat todennäköisesti maksumiehiksi.

Taru Hokkanen

Jukka Toivakka vakuuttaa Iltalehdessä, että kausi saadaan pelattua loppuun Jukurien taloudellisesta tilanteesta huolimatta.
Jukka Toivakka vakuuttaa Iltalehdessä, että kausi saadaan pelattua loppuun Jukurien taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

Jukurit ei ole pystynyt lyhentämään liigaosaketta aikataulussa, uutisoi Iltalehti. Jukurien noustessa SM-liigaan kaudeksi 2016–2017 sille annettiin viisi vuotta aikaa maksaa 1,8 miljoonan euron liigaosake.

Jukurien viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan organisaatiolla on liigaosaketta maksamatta vielä 691 424,94 euroa.

Jukurien hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakka kertoi Iltalehdelle, että seuralla on elokuun alkuun asti aikaa järjestää rahoitus. Vaikka korona on hankaloittanut varainkeruuta, osakeyhtiölain mukaan eräpäivää ei voida siirtää.

Jos summaa ei saada kasaan elokuuhun mennessä, Toivakan mukaan seuran omistajat joutuvat todennäköisesti maksumiehiksi. Toivakan mukaan Jukureilla oli alun perin tarkoitus maksaa liigaosake tasaisesti pois viiden vuoden aikana, mutta tahti osoittautui pelkällä tulorahoituksella liian kovaksi.

Liigaosakkeesta aiheutuvat kulut näkyvät esimerkiksi jäällä. Liigaosakekulujen myötä Jukurit antaa käytännössä muille seuroille tasoitusta pelaajabudjetissa 200 000–300 000 euroa per kausi.

Toivakka kuitenkin vakuuttaa, että Jukurit pystyvät vaikeasta taloustilanteesta huolimatta pelaamaan kautensa loppuun.