Autoilijat tarkkana! Pysäköintimuutokset alkoivat Mikkelin keskustassa perjantaina

Katso kartasta, millä kaduilla pysäköinti muuttuu.

Vesa Vuorela

Mikkelin Vuorikadun auraus helpottuu, kun vuoropysäköinti alkaa. Kartta näyttää Mikkelin erikoiskadut.

Vuoropysäköinti- ja pysäköintikieltomerkkejä alettiinlaittaa paikoilleen Mikkelin keskustassa perjantaina. Työ valmistuu ensi viikolla.

Vuoropysäköinti tarkoittaa, että kadulle saa pysäköidä vuoropäivinä toiselle puolelle katua. Näin toinen puoli pystytään auraamaan.

Mikkeli rajaa ja kieltää pysäköinnin pitkältä samoilla kaduilla kuin vuosi sitten. Jos talvesta tulee hyvin luminen, kieltoja voidaan lisätä.

Kaupungin kunnossapitopäällikkö Päivi Turkin mukaan merkit olisivat voineet olla keskustassa avuksi jo viime päivinä, mutta vielä aurauskalusto pääsi liikkumaan.
– Talvi yllättää joka vuosi kunnostajankin. Ennusteen mukaan toiminen on helppoa, mutta ennusteet muuttuvat nopeasti. Lunta tuli nyt vähän enemmän kuin odotimme.

Hänen mukaansa talven pysäköintimerkit eivät sinänsä ole myöhässä.
– Kun lunta ei ole, ei ole järkeä hankaloittaa autoilijoiden elämää. Tästä eteenpäin merkit kuitenkin auttavat sekä autoilijoita, kunnossapitoa ja kiinteistöjä.

Niin sanotulla kehällä eli käytännössä keskustan ruutukaava-alueen ulkopuolella pysäköintikiellot ja vuoropysäköinti ovat jo käytössä.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo