Pieksämäen kaupunginhallitus äänesti kahdesti Veturitorin uudesta sisäänkäynnistä— Ellei uutta sisäänkäyntiä rakennettaisi, olisi suurten yleisötilaisuuksien pitäminen Veturitorilla mahdotonta

Kaupunki nipistää rahat alueen liikennejärjestelyihin varatuista määrärahoista.

Arja Reinikainen

Uusi sisäänkäynti tarvitaan, sillä Veturitalli ja uusi Prisma-tavaratalo on rakennettu kiinni Veturitallin eteläisen sisäänkäynnin kohdalta.
Uusi sisäänkäynti tarvitaan, sillä Veturitalli ja uusi Prisma-tavaratalo on rakennettu kiinni Veturitallin eteläisen sisäänkäynnin kohdalta.

Pieksämäen kaupunki osallistuu enintään  30 000 eurolla Veturitallin uuden sisäänkäynnin rakentamiskustannuksiin. Osuuskauppa Suur-Savon osuus investoinnista on 70 000.
Kaupunki rahoittaa uuden sisäänkäynnin alueen liikennejärjestelyyn varatuista määrärahoista.
Asiasta jouduttiin kuitenkin äänestämään kahdesti.  Ensin  Mika Majamäki (vihr.)  esitti asian jättämistä pöydälle. Esitystä kannattivat keskustan Sinikka Riipinen ja Yrjö Merikoski sekä Veli-Pekka Myyryläinen (ps.).


Asian käsittelyn jatkuessa Majamäki esitti Riipisen kannattamana, että Mikäli S-ryhmä osallistuu parkkipaikan kustannuksiin, siinä tapauksessa ehdotus hyväksytään.
Majamäen esitystä kannatti äänestyksessä Myyryläinen. Merikoski äänesti tyhjää.

Uusi sisäänkäynti tarvitaan, sillä Veturitalli ja uusi Prisma-tavaratalo on rakennettu kiinni Veturitallin eteläisen sisäänkäynnin kohdalta. Sen vuoksi rakennuksen eteläosassa ei enää ole hätäpoistumisreittiä.
 Uusi sisäänkäynti mahdollistaa myös suurten enintään 1 600 henkilön yleisötilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisen Veturitorilla ja käynnin kauppakeskukseen silloinkin, kun Veturitorilla on esimerkiksi yksityistilaisuus.