Ravintoloiden rajoitukset tiukentuvat alueilla, joilla koronatilanne on pahentunut – Etelä-Savoon tiukkoja rajoituksia ei vielä virallisesti annettu

Essote kuitenkin suosittelee, että ravintolat noudattaisivat jo nyt tiukempia kiihtymisvaiheen rajoituksia.

Kai Skyttä

Essote suosittelee jo nyt, että ravintolat alkaisivat noudattaa kiihtymisvaiheen rajoituksia, vaikka virallista päätöstä ei ole. Kuvituskuva.
Essote suosittelee jo nyt, että ravintolat alkaisivat noudattaa kiihtymisvaiheen rajoituksia, vaikka virallista päätöstä ei ole. Kuvituskuva.

Ravintoloiden rajoitukset tiukkenevat useassa maakunnassa, esimerkiksi Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa, koronaepidemian pahenemisen vuoksi. Rajoitukset tulevat voimaan keskiyöllä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Etelä-Savossa valtioneuvoston antamat ravintolarajoitukset eivät kuitenkaan tiukentuneet, vaikka Essoten alue on ilmoittanut olevansa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.

Syy on se, ettei Essoten tiistainen päätös ehtinyt mukaan valtioneuvoston asetukseen. Ravintoloiden koronarajoituksista päättää aina valtioneuvosto, joka antaa rajoituksista asetuksen.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä painottaa, että Essoten alue on kiihtymisvaiheessa ja viralliset, valtioneuvoston asettamat tiukemmat rajoitukset ovat tulossa lähipäivinä. Essote suosittelee jo nyt, että ravintolat alkaisivat noudattaa kiihtymisvaiheen rajoituksia, vaikka virallista päätöstä ei ole.

Tämä tarkoittaisi esimerkiksi anniskeluravintoloissa anniskelun lopettamista jo kello 22 ja ovien sulkemista kello 23. Käytössä saisi olla puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa käytössä saisi olla kolme neljäsosaa paikoista ja ravintolan saisi avata uudestaan kello 01 alkaen.

– Tiedän, että osa ravintoloista on jo nyt siirtymässä tällaisiin rajoituksiin, Seppälä sanoo.

Tällä hetkellä Etelä-Savossa ei rajoiteta ravintoloiden asiakaspaikkoja. Anniskelu pitää lopettaa puoleen yöhön mennessä ja ravintola sulkea yhdeltä yöllä tunniksi, mutta sen saa avata uudestaan kello 02. Muiden ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta millään tavalla.