Sähköverkkoa siirretään maan alle Kangasniemellä ja Mäntyharjussa — Marraskuuhun asti kestävät työt voivat haitata liikennettä

Maakaapeloinneilla Järvi-Suomen energia yrittää parantaa sähkön toimitusvarmuutta.

Kimmo Seppälä

Maakaapeli on vähemmän altis sään aiheuttamille ongelmille kuin pylväiden väliin ripustettu ilmajohto. Arkistokuva maakaapelointityömaalta.
Maakaapeli on vähemmän altis sään aiheuttamille ongelmille kuin pylväiden väliin ripustettu ilmajohto. Arkistokuva maakaapelointityömaalta.

Sähkönjakeluyhtiö Järvi-Suomen energia siirtää sähköverkkoa maan alle Kangasniemellä ja Mäntyharjussa toukokuusta alkaen.

Kangasniemellä työmaat sijaitsevat välillä Kangasniemi–Hautalahti ja Jussinlahti–Vattukuja. Mäntyharjussa työmaat ovat kirkonkylässä ja Kieppi–Selänniemi-välillä.

Työmaat voivat ajoittain hidastaa tai haitata liikennettä. Töiden on suunniteltu valmistuvan marraskuussa.

Tarkoituksena parantaa sähkön toimitusvarmuutta

Maakaapeloinnit ovat osa sähköyhtiön ohjelmaa, jonka tavoitteena on parantaa sähkön toimitusvarmuutta. Järvi-Suomen energia haluaa kaapeloida taajamien sähköverkot ja tärkeät runkoyhteydet vuosikymmenen loppuun mennessä.

Verkostoinsinööri Pentti Leinonen kertoo yhtiön tiedotteessa, että Mäntyharjussa paitsi varmistetaan sähkönjakelua kirkonkylässä, myös viimeistellään viime vuosien kaapelointihankkeita.

— Vanhan verkon purkutyöt sekä maanrakentamisen viimeistelytyöt tehdään talven ja kevään 2020 aikana, Leinonen sanoo.

Kangasniemen hankkeiden kokonaiskustannukset ovat 2,1 miljoonaa euroa ja Mäntyharjun hankkeiden 1,9 miljoonaa euroa.

Molempien urakoitsijana toimii Elvera Oy, ja Kangasniemellä sen lisäksi myös Eltel Networks Oy.