Koira kipitti supikoiran perässä kivien väliin Mikkelissä ja jäi sinne — Pelastuslaitoksen kalusto ei riittänyt kivien siirtelyyn

Tapaus sattui maanantai-iltana Ihastjärven suunnalla.

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Koira joutui kiperään paikkaan maanantai-iltana Mikkelissä.

Koira oli omistajansa kanssa liikkeellä metsässä noin parinsadan metrin päässä Kaijanlammentiestä. Kesken kaiken koira meni louhikkoon kivien väliseen luolaan tai koloon niin vaikeaan paikkaan, että omistaja ei enää nähnyt sitä. Vain koiran haukku kuului.

— Ymmärsin omistajan puheista, että koira meni supikoiran perään, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarno Laikola.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai tiedon tilanteesta iltakymmenen jälkeen. Laikola keskusteli illalla koiran omistajan kanssa puhelimitse.

— Totesimme yhteistuumin, että pelastuslaitoksen kalusto ja henkilöstö eivät olisi tilanteessa auttaneet, vaan paikalle tarvittiin kaivinkonetta tai vastaavaa. Kivet olivat sen kokoisia, että meidän kalustollamme niitä ei olisi voinut siirrellä, Laikola sanoo.

Pelastuslaitos tarjoutui auttamaan tarvittavan kaluston etsimisessä, mutta Laikolan mukaan omistajalla kuulosti olevan illalla hyvät suunnitelmat koiran pelastamiseksi. Omistaja arveli, että naapurustolla ja paikallisella metsästysseuralla voisi olla kivien siirtämiseen tarvittavaa paikallistuntemusta ja konekalustoa.

Laikolalla ei ollut aamulla tietoa siitä, oliko koira päässyt onnellisesti takaisin omistajansa luokse.

Luetuimmat