Mustalamminvuoren näkötorni Repovedellä on taas käytössä — Tornia korjattiin vaihtamalla lankkuja ja laitoja

Metsähallitus

Repoveden kansallispuistossa sijaitseva Mustalamminvuoren näkötorni on jälleen käytössä, kertoo Metsähallitus tiedotteessa.

Tornissa on vaihdettu näköalatasanteen ja yhden välitasanteen lankut sekä näköalatasanteen kaiteen päällyslaidat.

Metsähallitus ja Kouvolan kaupungin rakennusvalvonta päättivät tornin sulkemisesta viime viikolla. Torni suljettiin varotoimena siksi aikaa, kunnes Metsähallituksen aiemmin suunnittelemat korjaukset on tehty.

Tornilla pidettiin ulkopuolinen tarkastus. Tarkastuksessa ei löytynyt merkittäviä turvallisuuspuutteita. Siinä todettiin, että Metsähallituksen suunnittelemat korjaustoimet ovat riittävät.

Mustalamminvuoren puurakenteinen torni on tehty 1960-luvulla ja se on vanhin Repovedelle tehdyistä retkeilyyn liittyvistä rakenteista.

Heinäkuussa Metsähallituksen Luontopalvelut päätti syksyn aikana tarkastaa kaikki sen hallinnassa olevat katselutornit. Niitä on kirjattu Metsähallituksen paikkatietojärjestelmään 131 kappaletta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat