Mikkelin lukio järjestää vanhojen tanssit viikko ennen muuta Suomea — Varsinaisena päivänä jäähallissa pelataan Jukureiden peli

Siirtoon päätyivät Mikkelin lukion toisen vuoden opiskelijat itse.

Mikkelin lukion toisen vuoden opiskelijat ovat tanssineet jäähallissa vuodesta 2014.
Mikkelin lukion toisen vuoden opiskelijat ovat tanssineet jäähallissa vuodesta 2014.

Mikkelin lukio järjestää vanhojen tanssit viikkoa ennen muuta Suomea.

Toisen vuoden opiskelijat juhlivat siirtymistään lukion vanhimmiksi perjantaina 9. helmikuuta. Pääesitys pidetään illalla Kalevankankaan jäähallissa.

Opiskelijat päätyivät siirtoon itse, sillä varsinaisena tanssipäivänä perjantaina 16. helmikuuta Mikkelin jäähallissa järjestetään Jukureiden liigapeli.

Opiskelijat haluavat juuri samanlaiset tanssit kuin aiempinakin vuosina on ollut.

Toisin kuin aiempina vuosina, lukiolaiset olisivat joutuneet tanssimaan pääesityksensä jäähallissa päiväaikaan.

- Opiskelijat haluavat juuri samanlaiset tanssit kuin aiempinakin vuosina on ollut. He myös pohtivat sitä, että jos tanssit järjestetään oikeana päivänä, kaikki omaiset eivät pääse päiväaikaan paikalle, lukion liikunnanopettaja ja vanhojen tanssien järjestelyissä mukana oleva Kalle Bäck sanoo. 

"Vähän kuin joulua siirtäisi"

Opiskelijat pohtivat tanssien aikaistamista tai myöhentämistä. Varhaisempi ajankohta osoittautui paremmaksi helmikuun loppupuolella alkavan hiihtoloman takia.

Bäckin mukaan siirto ei vaikuta esimerkiksi opettajien työhön mitenkään, mutta sillä on iso merkitys opiskelijoille. 

- Tämä on heille tärkeä päivä. Se on vähän kuin joulua tai juhannusta siirtäisi.

Liigapeli tanssi-iltana

Mikkelin lukion vanhat ovat tanssineet jäähallissa vuodesta 2014.

Elokuussa kävi ilmi, ettei Jukureiden samalle illalle osuvaa kotipeliä voi siirtää, vaikka Liiga oli saanut tiedon vanhojen tanssit -varauksesta hyvissä ajoin.

Tuolloin sivistystoimenjohtaja Virpi Siekkinen kertoi, että vanhojen tanssit järjestetään jäähallissa oikeana päivänä, mutta päiväaikaan.

Tanssijoiden olisi pitänyt olla pois jäältä jo kello 16.30.

Jäähallin päivätanssit olisivat muuttaneet myös muuta vanhojen päivän perinteistä ohjelmaa.

Lukion vanhoilla on ollut tapana kiertää päiväaikaan vanhain- ja päiväkodeissa ja esiintyä Stellassa kaikille mikkeliläisille. 

Tanssien ajankohdan muuttaminen tarkoittaa Mikkelin lukiolle helmikuussa sitä, että toisen vuoden opiskelijat juhlivat lukion vanhimmiksi nousemista, vaikka abit ovat vielä paikalla. Penkkareita juhlitaan tavallisena ajankohtana eli torstaina 15.2.