Saimaa-stadiumi aukesi vihdoin ja viimein! — Pojat kommentoivat: "Siistein paikka täällä on ritilä, jonka läpi voi vakoilla ihmisiä"

Mikkelin Kalevankankaalla koitti legendaarinen hetki. Lapset ja aikuiset pääsivät ensimmäistä kertaa tutustumaan ja nauttimaan uudesta monitoimihallista.

Risto Hämäläinen

Aaron Salimäki, 7, (vasemmalla) ja Eerik Melonen, 9, pitivät Saimaa-stadiumin parhaimpana paikkana sisäaktiviteettipuisto Supercornerin seikkailualueen piiloa. Pojat kertoivat vakoilevansa stadiumissa aikaa viettäviä ihmisiä ritilöiden läpi.
Aaron Salimäki, 7, (vasemmalla) ja Eerik Melonen, 9, pitivät Saimaa-stadiumin parhaimpana paikkana sisäaktiviteettipuisto Supercornerin seikkailualueen piiloa. Pojat kertoivat vakoilevansa stadiumissa aikaa viettäviä ihmisiä ritilöiden läpi.

Noin 18 miljoonaa euroa maksaneessa monitoimihallissa, Saimaa-stadiumissa, oli avoimet ovet suurelle yleisölle lauantaina.

Seitsemän vuoden väännön jälkeen tuhansia ihmisiä pääsi tutustumaan stadiumin tiloihin ja nauttimaan liikunnan riemusta Mikkelin Kalevankankaalla.

Mika Roikonen ja Miro Tiainen, 11, olivat tulleet pääkaupunkiseudulta käymään Mikkelissä asuvien isovanhempien luona. Stadiumin hallissa oli jos jonkinlaista urheilumahdollisuutta sulkapallosta pallopeli kin-balliin. Vaaleanpunainen jättiläispallo ei tosin pysynyt monillakaan koko aikaa ilmassa.

Risto Hämäläinen

Miro Tiainen, 11, nautti liikunnan riemusta Saimaa-stadiumin hallissa. Hänen isänsä Mika Roikonen innostui itsekin osallistumaan.

Risto Hämäläinen

Elvis Leikas, 11, skeittasi Saimaa-stadiumin sisäaktiviteettipuiston Supercornerin ylimmässä kerroksessa.— Tykkään tehdä voltteja. Tämä on tosi hyvä paikka.

— Siistein paikka täällä on ritilä, jonka läpi voi vakoilla ihmisiä yläpuolelta, kommentoivat Aaron Salimäki, 7, ja Eerik Melonen, 9.

Pojat johdattivat Länsi-Savon sisäaktiviteettipuisto Supercornerin ylimmän kerroksen seikkailualueelle. Sitten he katosivat lattiassa olevaan koloon. Sieltä avautui näkymä aulaan, kahvilaan ja ulko-oville.

Puistoon pääsi lauantaina seikkailemaan 14 eurolla. Tavallisesti hinta on 16 euroa.

Risto Hämäläinen

Ira Puttonen, 13, tykkäsi eritoten tehdä voltteja takaperin Saimaa-stadiumin sisäaktiviteettipuistossa Supercornerissa, Hän oli tullut ystäviensä kanssa jo heti kello kymmeneltä aamulla stadiumiin.

Risto Hämäläinen

Mira Kakkonen, 11, sai Saimaa-stadiumissa spiraalin koristeeksi poskeensa. 

Toimitusjohtaja kommentoi: "Mieli ihan herkistyy — tästäkö tulikin näin hyvä!" 

Toimitusjohtaja Timo Welsby oli tyytyväinen avoimien ovien päivään.

— Tätä on rakennettu hartaasti. Ihmiset ovat ottaneet stadiumin myönteisesti vastaan. Mieli ihan herkistyy — tästäkö tulikin näin hyvä! Ei tarvinnut jakaa edes ilmaisia ämpäreitä — silti porukkaa tuli.

Kun stadiumi aukesi kello 10 lauantaina, Welsbyn mukaan jo ensimmäisen tunnin aikana saapui noin tuhat vierailijaa.

— Ovet ovat käyneet jatkuvalla syötöllä. Vaikka väkeä ja hulinaa on ollut paljon, kaikki ovat mahtuneet ja löytäneet oman paikkansa stadiumilta.

Risto Hämäläinen

Tomi Hämäläinen, 10, (oikealla), Aku Virmanen, 10, Anna Lehtonen ja Jermu Paasonen, 11, seurasivat temppuilua trampoliineilla. He pitivät Saimaa-stadiumin tarjonnasta.

Welsbyn mukaan kritiikkiä ei juuri ole kantautunut hänen korviinsa.

— Aina ei voi kaikkia miellyttää. Jotain periaatteellisia tiloihin liittyviä palautteita on voinut tulla.

Welsby ei ole vielä ehtinyt suunnitella stadiumin tulevia tapahtumia kovinkaan paljon.

— Toivomme nyt seurojen aktivoitumista. Mutta ei tämä varmaan ollut ainoa avoimien ovien päivä täällä. Ainakin syksyllä sellainen järjestetään uudestaan, Welsby lupailee.

— Tästä arki alkaa. Kun näkee liikunnan riemua — punaisia poskia ja hiestä märkää tukkaa — tietää, että on tehnyt jotain oikeita asioita.

Risto Hämäläinen

Saimaa-stadiumin halliin mahtui hyvin liikkuvia lapsiperheitä. Lasten meno oli villiä ja vilkasta, ja välillä aikuisetkin intoutuivat mukaan.

Juttua muokattu 18.3. kello 0.08: Korjattu kuvatekstistiä nimivirhe.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet