Sipoon murhatutkinta valmistui — Poliisin esitutkinnan mukaan kyseessä oli tarkasti ja kylmäverisesti suunniteltu henkirikos

Uhrin alaisena aiemmin työskennellyt mies teki itsemurhan, kun poliisi rynnäköi hänen asuntoonsa puolitoista viikkoa murhan jälkeen.

Niina Villman

Sipoon murhatutkinta valmistui — Poliisin esitutkinnan mukaan kyseessä oli tarkasti ja kylmäverisesti suunniteltu henkirikos

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan viime heinäkuussa Sipoon Söderkullassa tapahtuneesta teloitustyylisestä murhasta.

Tutkinnan aikana poliisi tuli vakuuttuneeksi siitä, että henkirikoksen tekijä on 34-vuotias helsinkiläinen Mikko Loimula. Hän oli kotoisin Mikkelin seudulta.

Uhrin alaisena työskennellyt mies teki itsemurhan, kun poliisi rynnäköi hänen asuntoonsa puolitoista viikkoa murhan jälkeen.

Koska jutussa ei ole muita epäiltyjä, tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen on tehnyt päätöksen tutkinnan lopettamisesta. Samalla jutun esitutkintapöytäkirjat tulivat julkisiksi.

Poliisin esitutkinta viittaa vahvasti siihen, että kyseessä oli tarkasti ja kylmäverisesti suunniteltu murha. Epäilty oli seurannut uhriaan yli kaksi kuukautta.

Loimula oli asentanut uhrin autoon seurantalaitteet, joita hän on ohjaillut kännykän avulla. Poliisitutkinnan perusteella laite on ollut kiinni uhrin autossa 8. kesäkuuta 2018 alkaen. Laitteet poistettiin autosta heti murhan jälkeen 23. heinäkuuta.

Uhri oli 49-vuotias mies. Hän oli Loimulan entinen esimies työeläkeyhtiö Ilmarisessa. Loimula oli katkeroitunut siitä, että hän koki saavansa huonompaa palkkaa kuin muut.

Henkirikos tapahtui uhrin kotona. Miestä oli ammuttu päähän. Perheenjäsen löysi uhrin kuolleena makuuhuoneesta kädet ja jalat sidottuina.

Murhan lisäksi poliisi tutki kahta muutakin rikosepäilyä.

Loimula ampui 2. elokuuta 2018 oven läpi kohti poliisia, kun poliisi oli rynnäköimässä hänen asuntoonsa Helsingin Kaartinkaupungissa. Tätä tutkittiin murhan yrityksenä.

Lue lisää Helsingin Sanomista.

Luetuimmat