Marskin aukiolta lähtee 160 ilmaista ja aikarajatonta parkkipaikkaa - korvaavaa pysäköintitilaa joudutaan etsimään monesta eri paikasta

Urheilupuiston koulu siirtyy ensi keväänä väistötiloihin Marskin aukiolle Otavankadun varteen. Esedun opiskelijoiden ja henkilökunnan sekä monen kaupunkilaisen suosima parkkipaikka saa antaa sille tilaa ainakin kahdeksi vuodeksi.

Jaakko Avikainen

Sinikka Sutinen pitää Marskin aukion pysäköintipaikasta sen väljyyden ja hyvän sijainnin takia.
Sinikka Sutinen pitää Marskin aukion pysäköintipaikasta sen väljyyden ja hyvän sijainnin takia.

Sinikka Sutista harmittaa. Hänen vakituinen pysäköintipaikkansa Mikkelin Marskin aukiolla suljetaan ensi keväänä ainakin kahdeksi vuodeksi. Tilalle nousee Urheilupuiston koulun väistötilana toimiva parakkikoulu.
Koulu täyttää Otavankadun varren aukion kokonaan. Se tietää korvaavan parkkipaikan etsimistä monelle kaupunkilaiselle.
— Tämä on ollut just minun parkkipaikka. Muuta en halua käyttääkään. Täällä on reilusti tilaa, ei tarvitse tunkea pieniin väleihin, sanoo Rantakylässä asuva Sutinen.

Parkkipaikka on tärkeä myös monelle Etelä-Savon ammattiopisto Esedun opiskelijalle ja työntekijälle. Ensimmäistä vuotta lähihoitajaksi opiskeleva Eelis Paunonen käyttää parkkipaikkaa säännöllisesti.
— Harmittava homma. Tämä on kätevä ja läheinen paikka.
Opiskelijayhdistys Esedu ry:n puheenjohtaja Aliisa Rahikainen jakaa saman huolen.
— Parkkipaikka on todella vilkkaassa käytössä.

Esedun rehtori Marja Anttalainen arvioi Esedun tarvitsevan päivittäin noin sata pysäköintipaikkaa. Oppilaitoksessa on lähes 700 opiskelijaa.
— Kaikki eivät ole kaikkina päivinä paikalla, eivätkä kaikki parkkipaikkaa tarvitse. Mutta on tämä keskustelua herättänyt.
Esityksiä korvaavista paikoista on luvassa jo lähipäivinä. Anttalaisella on niille yksi keskeinen kriteeri.
— Niiden sijoittuminen ei saa haitata koulutyötä eikä vaikeuttaa opiskelijoiden kulkemista. Olen kuitenkin optimistinen sen suhteen, että asiaan löytyy hyvä ratkaisu, Anttalainen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet