Lari Järnefelt Foto-Finlandian yleisön suosikiksi - kuvasi myös hirvensalmelaista Avaa

Kuvasarja Taistelutarinat ­– Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan vetosi yleisöön.

Lari Jarnefelt

Aija, Ava ja Titus Nummelin ovat eläneet matkalaukkuelämää yli viiden vuoden ajan. Välillä ollaan Kuopiossa, välillä Punkaharjulla ja joskus kotona Hirvensalmella.
Aija, Ava ja Titus Nummelin ovat eläneet matkalaukkuelämää yli viiden vuoden ajan. Välillä ollaan Kuopiossa, välillä Punkaharjulla ja joskus kotona Hirvensalmella.

Fotofinlandia 2016 -kilpailun yleisöäänestyksen voitti ylivoimaisesti Lari Järnefelt kuvasarjallaan Taistelutarinat ­– Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Sarjaansa Järnefelt kuvasi myös hirvensalmelaista Ava Nummelinia.

Järnefeltin tarkoituksena oli alkujaan tarjota lapsisyöpäperheille muotokuvauksia, mutta kuvien, perheiden itse kirjoittamien tarinoiden ja palautteen ansiosta ajatukset lähtivät lentoon ja Taistelutarinat syntyi.
Avan äiti Aija Nummelin kehuu Järnefeltin taitoa kuvata ja olla niin sairaiden lasten kuin näiden sisarusten kanssa. Järnefeltin mukaan kyse on siitä, että osaa katsoa, kuunnella ja reagoida.

— En voi tietää tarkalleen, mitä ne lapset käyvät läpi. Kikkailla ei voi, vaan tajuta, missä ihminen menee, Järnefelt sanoi Länsi- ja Itä-Savon haastattelussa helmikuussa.

Fotofinlandian pääpalkinnon sai Yehia Eweisin kuvasarja Älä pelkää, joka kertoo lapsuudesta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.