Puukotus käynnisti huhumyllyn Mikkelin Laajalammella – Poliisi: Uhri kotiutunut sairaalasta, läheinen ravintola ei liity tapaukseen

Lauantaina Mikkelissä tapahtunut epäilty tapon yritys on herättänyt huolta Laajalammen asukkaissa. Poliisilla on jo hyvä käsitys illan tapahtumien taustoista.

Niina Villman

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että tapon yrityksestä epäiltyä henkilöä on kuultu useaan kertaan. Kuvituskuva.
Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että tapon yrityksestä epäiltyä henkilöä on kuultu useaan kertaan. Kuvituskuva.

Mikkelin Laajalammella sijaitsevassa lähiöravintola Fenixissä juhlittiin lauantaina pikkujouluja. Ilta sai kylmäävän käänteen, kun kapakkaan astui sisään verinen mies.

Miestä oli puukotettu viereisessä Kaituentien ja Suksisepäntien risteyksessä, ja hän tuli ravintolaan pyytämään apua.

— Hänellä oli vähän verta kädessä ja niskassa. Menin hänen luokseen, yritin rauhoitella häntä ja sanoin, että soitamme ambulanssin paikalle. Puukotettu sanoi, ettei halua poliisia tai ambulanssia paikalle, ja lähti kävelemään kotiinsa, kertoo ravintola Fenixin omistaja Mustafa Örnek.

Örnek arvioi, että baarissa oli tapahtumahetkellä noin 15–20 asiakasta.

Siitä lähtien Laajalammella on liikkunut huhuja puukotukseen liittyen. Moni Fenixin asiakas on soittanut Örnekille ja kysynyt, tapahtuiko puukotus ravintolan tiloissa ja uskaltaako siellä enää asioida.

— Fenix ei ollut mitenkään tapahtumassa mukana, Örnek sanoo.

Poliisi etsi ravintolasta silminnäkijöitä

Aiemmin Felix-nimellä toiminut Fenix on laajalampelaisten keskuudessa suosittu lähikuppila, joka tunnetaan tapahtumistaan ja pitkästä historiastaan. Örnekiä huolettaa, aiheutuuko huhuista haittaa liiketoiminnalle.

— Kun porukka on vähän humalassa ja näkee puukotetun henkilön ravintolassa, moni varmasti kuvittelee heti, että puukotus olisi tapahtunut ravintolan tiloissa, Örnek pohtii lauantai-illan tapahtumia.

Päädyimme siihen, että emme esitä epäiltyä vangittavaksi. — Timo Häkkinen

Huhuja on saattanut ruokkia myös se, että tapahtuneen jälkeen poliisi kävi ravintolassa etsimässä silminnäkijöitä ja jututti ulkona tupakalla olleita asiakkaita.

Örnek kertoo, että poliiseja voi näkyä ravintolassa lähipäivinäkin, kun Fenixin valvontakameroiden nauhoja tarkistetaan.

Uhri päässyt pois sairaalasta

Itä-Suomen poliisi kertoi sunnuntaina, että tutkii puukotusta tapon yrityksenä. Sekä ravintolassa käynyt uhri että vuonna 1998 syntynyt epäilty tekijä ovat mikkeliläisiä ja tunsivat toisensa entuudestaan.

Uhri sai puukotuksessa vammoja kaulan alueelle ja käsiinsä ja joutui sairaalahoitoon. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Häkkinen kuitenkin kertoi maanantaina, että uhri on jo kotiutunut sairaalasta.

Häkkinen vahvistaa, että ravintola ei liity puukotukseen. Hän kertoo, että tapauksen tutkinta on edennyt ja epäiltyä on kuultu useaan kertaan.

— Teimme harkintaa, onko epäiltyä tässä vaiheessa tarvetta vangita vai ei, ja päädyimme siihen, että emme esitä häntä vangittavaksi, Häkkinen sanoo.

Poliisilla on teon taustoista Häkkisen mukaan ”aika hyvä käsitys”. Häkkinen ei kuitenkaan voi kertoa niistä vielä julkisuuteen, koska tapaukseen liittyen saatetaan edelleen järjestää kuulusteluja.