Vanhuksille palvelukylä ja ulkoiluapua - näin Pertunmaa käyttää perintörahoja

Kunta on saanut viime vuosina yhteensä miljoonia eri kuolinpesistä. Tuoreimmasta perinnöstä ei ole käytetty vielä euroakaan.

Tanja Rihu

Pertunmaan on osoittanut perintövaroja ikäihmisten hyvinvointiin.
Pertunmaan on osoittanut perintövaroja ikäihmisten hyvinvointiin.

Pertunmaalla on jatkuvan säästämisen sijaan voitu lähiaikoina miettiä, miten käytetään ylimääräistä rahaa.
Kunta on saanut viime vuosina yhteensä miljoonia euroja eri kuolinpesistä, ja rahoja saa tietyillä ehdoilla käyttää kuntalaisten hyväksi.

Perintövaroja on osoitettu ikäihmisten hyvinvointiin. Yhdellä perinnöllä, jota on jopa kaksi miljoonaa euroa, kunta on esimerkiksi rakentamassa palvelukylää runsaasti palveluja tarvitseville pertunmaalaisille eli käytännössä vanhuksille ja vammaisille.
- Kotihoidon toimintaa keskitetään yhä enemmän Tukikotialueelle, kunnanjohtaja Juha Torniainen selventää.

Palvelukylän suunnitelmat ovat vielä hyvin alussa, mutta nykyisiä rivitaloasuntoja remontoidaan ja uusiakin tilojakin rakennetaan. Torniainen esittää työryhmän näkemyksen mukaisesti kunnanhallitukselle arkkitehdin palkkaamista muutos- ja laajennustöiden suunnitteluun.

Perintörahaa jää käytettäviksi muuhunkin. Yksi vanhemmista perinnöistä on muutettu vanhusten virkistys- ja kuntoutusrahastoksi, jolla ostetaan tänä vuonna ikäihmisille esimerkiksi apuvälineitä, kulttuurielämyksiä ja palkataan koululaisia ulkoiluavuksi.

Tuoreimpaan perintöön, viime syksynä testamentilla tupsahtaneeseen reiluun miljoonaan euroon, ei ole Torniaisen mukaan vielä koskettu ollenkaan. Rahat on osoitettu vanhuksille ja lapsille, mutta tarkempi käyttötarkoitus on vielä mietinnässä.