Mikkelipuiston ensimmäinen raitiovaunu saapuu tiistaina — Ajoliikenne katkeaa Pursialankadulla Mikkelipuiston kohdalla

Ajoneuvoliikenne on poikki Pursialankadulla noin kello 12—14.

Ensimmäinen raitiovaunu asettuu pian Mikkelin maaperälle.
Ensimmäinen raitiovaunu asettuu pian Mikkelin maaperälle.

Ensimmäinen kahdesta Mikkeliin saapuvasta raitiovaunusta tuodaan Mikkelipuistoon tiistaina 14. toukokuuta noin kello 12. Puolenpäivän aikaan raitiovaunu ei vielä ollut Mikkelissä vaan sen arveltiin saapuvan kaupunkiin noin kello 13.

Raitiovaunun saapuminen aiheuttaa katkoksen Pursialankadulla Mikkelipuiston kohdalla noin kello 12–14.

Toinen raitiovaunuista saapuu Mikkeliin 31. toukokuuta.

Yleisö ei aivan vielä pääse tutustumaan raitiovaunuihin, sillä siivoaminen ja käyttöönotto ottaa aikansa, Mikkelipuistoyhdistyksen toiminnanjohtaja Heidi Kelho kertoo tiedotteessa.

— Avajaisten ajankohta tarkentuu myöhemmin, kunhan ensin nähdään ratikoiden todellinen kunto ja tiedetään, mitä kaikkea niille pitää tehdä ennen kuin niissä voi järjestää toimintaa, Kelho sanoo.

Raitiovaunut välttävät romuttamisen

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) luovutti joulukuussa 2018 kaksi käytöstä poistettua vanhaa raitiovaunua Mikkelin kaupungille. Ratikat sijoitetaan Mikkelipuistoon elävöittämään puiston toimintaa.

HKL ilmoitti viime vuoden kesäkuussa, että se luopuu liikennekäyttöön soveltumattomista ja käytöstä poistetuista vanhoista raitiovaunuista.

Luovuttamisella vältetään raitiovaunujen romuttaminen ja mahdollistetaan niiden päätyminen uuteen, innovatiiviseen käyttöön.

Juttua päivitetty kello 12.27: Raitiovaunu on myöhässä ja se saapuu Mikkeliin noin kello 13.