Yksinyrittäjäkin kaipaa työyhteisöä — Yritysyhteisö Raide7 Pieksämäellä tarjoaa viihtyisät tilat ja mukavan työyhteisön kaupungin ydinkeskustassa

Pieksämäellä Keskuskadun varrella avattu uusi yrittäjäyhteisö Raide7 on koonnut yhteen seitsemän yritystä.

Arja Reinikainen

Raide7:n  virallisia avajaisia vietettiin tiistaina. Yhteisössä työskentelevät Kasper Karvo, Juho Rantala, Juho Lehtola, Anu Markkanen, Heikki Skyttä, Milla Piirainen, Tero Eloranta ja Johanna Elola.
Raide7:n  virallisia avajaisia vietettiin tiistaina. Yhteisössä työskentelevät Kasper Karvo, Juho Rantala, Juho Lehtola, Anu Markkanen, Heikki Skyttä, Milla Piirainen, Tero Eloranta ja Johanna Elola.

Pieksämäellä Keskuskadun varrella avattu uusi yrittäjäyhteisö Raide7 on koonnut yhten seitsemän yritystä. Sattumaa tai ei joukossa kolme mainos-ja viestintäalan ammattilaista.

— Toimialaa ei ole suinkaan rajattu mitenkään, vaan mukaa voi tulla kuka vain, jolle yhteisöllinen työtapa sopii, toteaa Raide seiskan perustajan ja ylläpitämän mainostoimisto Räikee Oy:n yrittäjä Juho Lehtola.

Lehtola itse yksinyrittäjä, joka  laittoi itselleen kotitoimiston.

— Hyvin pian totesin, ettei kotona yksin työskentely ole minun juttuni. Huomasin kaipaavani työyhteisöä ympärilleni.

Raide Seiskalla on Keskuskadulla käytössä noin 140 neliötä. Yhteisössä voi jäsenmaksua vastaa käydä työskentelemässä omien aikataulujen mukaan. Jäsenmaksuun sisältyvät muun muassa työskentely- ja neuvottelutilat sekä verkkoyhteydet.

Vaihtoehtona on oman työhuoneen vuokraaminen.
— Juuri nyt on sellainen tilanne, että kaikki kolme huonetta on käytössä. Yksi huone on tarvittaessa vapautettavissa, mikäli tarvetta ilmenee, kertoo Lehtola.

Yhdessä enemmän ja paremmin

Yrittäjäyhteisöjä on syntynyt viime aikoina paljon varsinkin isompiin kaupunkeihin ja on jo sinänsä liiketoimintaa.

— Pieksämäellä yritysyhteisön perustaminen ei ole bisnestä. Jäsenmaksu on lähinnä nimellinen.
 Pieksämäellä aiemmin toiminut yritysyhteisöhanke antoi sytykkeen toiminnalle.

— Yhdessä on mahdollisuus saada enemmän aikaan ja yrityksille laajempaa näkyvyyttä. Parhaimmillaan yritysyhteisössä voidaan tarjota toisille yrityksille juuri puuttuvia palasia osaamiseen ja saada aikaan tilanteita, joissa kaikki voittavat – myös asiakas, toteaa Lehtola.

Raide 7:ssä mukana on alkuvaiheessa ylläpitäjän Räikee Oy:n lisäksi viestintätoimisto Prodictum, mainostoimisto Milla Creative, kuopiolainen painotalo 3NM Group Oy, ekologisia lastenvaatteita kehittelevä Vamos Natural, harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels ja hoivapalveluja tarjoava Pieksän Kotihoiva.