Uimaopetuksen määrä vaihtelee kunnissa rajusti — Mikkelissä polskitaan alakoulun aikana 28 tuntia, Mäntyharjussa vain kuusi

Alakoululaisille järjestettävän uimaopetuksen tuntimäärät vaihtelevat kunnittain suuresti, kertoo Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton selvitys.

Taru Hokkanen

Uimaopettaja Pasi Partanen neuvoi Mikkelin Urpolan koulun neljäsluokkalaisia talvella 2016.

Alakoululaisille järjestettävän uimaopetuksen tuntimäärät vaihtelevat kunnittain suuresti. Tieto käy ilmi Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) toteuttamasta selvityksestä.

Etelä-Savossakin uintituntien määrässä on melkoisia eroja kuntien välillä. Pieksämäellä oppilaat polskivat alakoulun aikana kaikkiaan 29 tuntia ja Mikkelissä 28 tuntia.

Hirvensalmen alakoululaisille opetusta annetaan 19 tuntia, puumalalaisille 18 tuntia, kangasniemeläisille 14 tuntia, joroislaisille 10 tuntia ja mäntyharjulaisille vain kuusi tuntia.

Juvan tiedot puuttuvat listauksesta.

Kysely uimaopetuksen toteuttamisesta lähetettiin tammi—helmikuussa 2017 kaikkiin Suomen kuntiin. Vastauksia kertyi kaikkiaan 168 kunnasta.

SUH suosittelee, että opetusta järjestettäisiin kuusi tuntia jokaisella luokka-asteella. Tähän yltää alle kolmannes Suomen kunnista, SUH kertoo tiedotteessaan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.