Savonlinnan sairaalassa ei sinipeppuongelmaa

Itä-Savon sairaanhoitopiiri vaihtoi pesula- ja tekstiilinvuokrausyrittäjää pikavauhtia joulukuussa.

Soila Puurtinen

Savonlinnan keskussairaalan pyykit pestään nykyisiin Joensuussa.

Mikkelin keskussairaalassa selvitellään, mistä johtuu värin irtoaminen henkilökunnan sinisistä suojavaatteista. Irtoava sininen väri tahrii työntekijöitten alusasut ja tuolit.

Savonlinnan keskussairaalassa ei siivous- ja vaatehuollon johtaja Merja Sairasen mukaan ole ollut värin irtoamisongelmaa entisen eikä nykyisen pesulan aikana.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri vaihtoi pesula- ja tekstiilinvuokrausyrittäjää pikavauhtia joulukuussa. Syynä ratkaisuun oli sairaanhoitopiirin hallituksen mukaan se, että entinen pesula ei pystynyt toimimaan sopimuksen mukaisesti.

Ongelmia oli toimitusvarmuudessa ja tekstiilien saatavuudessa. Vuokratekstiilit olivat kuluneita ja osin rikkinäisiä tai muutoin toisenlaisia kuin sopimuksessa oli määritelty.

Sosterin liinavaatteet, potilasvaatteet ja henkilökunnan suojavaatteet on joulukuun puolivälistä alkaen pesty Joensuussa, Karjalan tekstiilipalvelu Oy:n pesulassa.

Savonlinnan Keskus-Pesula irtisanoi sairaanhoitopiirin pesulavaihdoksen takia neljä ja lomautti kuusi työntekijäänsä. Yksi työntekijä irtisanoutui ja osa on erilaisilla vapailla.

Savonlinnan Pesula on osa Granlundin pesulaa, joka on sairaanhoitopiirin entisen sopimuskumppanin SEB Partnersin tytäryhtiö. SEB Partners on tehnyt sopimuksen purkamiesta oikaisuvaatimuksen yhtymähallitukselle.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo