”Halpamaiden tuotannon kanssa voi kilpailla osaamisella ja laadulla” — Plastep osti oman tuotemerkin, joten muovisia säästöpossuja tehdään nyt Kuortissa

Muovituotantoyritys Plastep laajentaa toimitilojaan ja palkkaa lisää työntekijöitä. Toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki sanoo suoraan, että tavoitteena on tuplata liikevaihto ja päästä vientimarkkinoille.

Tanja Rihu

Värikkäät säästöpossut tehdään nykyisin Kuortissa. Vuorokymppi Sari Sistonen on ottanut ensimmäisten joukossa uusia tuotteita haltuun.
Värikkäät säästöpossut tehdään nykyisin Kuortissa. Vuorokymppi Sari Sistonen on ottanut ensimmäisten joukossa uusia tuotteita haltuun.

Pertunmaan Kuorttiin nousee jälleen uusi teollisuushalli.
Tällä kertaa rakennuttaja on muovituotantoyritys Plastep, joka laajentaa toimitilojaan noin 700 neliöllä.
Hallin kustannusarvio on noin 500 000 euroa, mihin rahat lainaa Pertunmaan kunta.

Taustalla on joulukuussa toteutunut yrityskauppa, jossa Plastep osti helsinkiläisen MK Tresmerin liiketoiminnan ja tuotemerkit.

Kuorttiin ovat alkuvuoden aikana muuttaneet muun muassa tunnetut Palaset-toimistotuotteet, joiden valmistukseen ja varastointiin tarvitaan lisätilaa. Toimistotarvikkeiden lisäksi tehtaalla valmistetaan esimerkiksi säästöpossuja ja henkareita.

— Nykyisistä neliöistä on otettu kaikki irti, mitä otettavissa on. Nyt meillä tehdään myös kuluttajatavaraa, joten varastojen tarve kasvaa, toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki perustelee.

Tanja Rihu

Kuluttajatuotteiden lisäksi Plastepillä tehdään yhä alihankintana teknisiä muoviosia. Heinolalainen Jyrki Ansamaa lajittelee hengityssuojaimiin kuuluvia osia.

Plastep valmistaa alihankintana koneiden ja laitteiden teknisiä muoviosia. Esimerkiksi laivanrakennusala kasvaa ja kukoistaa, joten kauppa on käynyt hyvin.

Alihankinnan tueksi ja tuotannon tasapainottamiseksi yritys on kuitenkin jo pitkään havitellut omaa tuotemerkkiä.
Ketomäki kutsuu liiketoimintakauppaa tilaisuudeksi, johon ”täytyi uskaltaa tarttua”.
— Uskomme Palaset-tuoteperheeseen. Ne ovat laadukkaita, paksuseinäisiä desing-tuotteita, joita ei ihan jokaisella pajalla voi tehdä, Ketomäki sanoo.

Uskomme Palaset-tuoteperheeseen. Ne ovat laadukkaita, paksuseinäisiä desing-tuotteita, joita ei ihan jokaisella pajalla voi tehdä. — Kristiina Ketomäki

Toimistotuotteista suurin osa menee maailmalle, mikä avaa Plastepille uudenlaisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Vientimarkkinat ovat yksi yrityksen tavoitteista, samoin kuin kasvu.

Yritys on laajentanut toimintaansa tuotesuunnitteluun ja avannut Helsinkiin myyntikonttorin, jossa työskentelee vientipäällikkö.
— Kasvuhaluja on edelleen. Tavoite on, että liikevaihto nousee 10 miljoonan toiselle puolelle, Ketomäki sanoo suoraan.
Nykyisin Plastepin liikevaihto on 5 – 6 miljoonan euron välissä.

Tanja Rihu

Plastepin toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki sanoo, että muovialalla halpamaiden kanssa voi kilpailla osaamisella.

Kuorttiin laajentuminen on tuonut lisää töitä ja uusia ruiskuvalukoneita, joita on nyt yhteensä 20. Uusia tuotteita, joita on kymmeniä ja eri värisinä yhteensä satoja, otetaan parhaillaan tehtaalla haltuun.

Uusia työntekijöitä on alkuvuoden aikana palkattu viisi, joten henkilöstöä Plastepillä on nyt yhteensä 45.
Toistaiseksi työntekijöitä on aina löytynyt Kuorttiin, mutta moni tulee kauempaa.
— Onneksi on kunnollinen tie, Ketomäki sanoo.

Työntekijöiden kouluttaminen esimerkiksi muovimekaanikoiksi on osa yrityksen kehittämistä.
Ketomäki myöntää, että alan messuilla moni on yllättynyt, että Suomessa ylipäätään tehdään muovituotteita.
— Halpamaiden tuotannon kanssa voi kilpailla osaamisella ja laadulla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet