Rehtori avaa nyt Diakin kaatuneita suunnitelmia — Aikeissa oli kolmen kampuksen lopettaminen ja uuden toimipisteen avaaminen Tampereelle

Rehtori-toimitusjohtaja kertoo Diakin suunnitelmista Länsi-Savolle lähettämässään kirjoituksessa. Hänen mukaansa kampusrakenteeseen ei ole näköpiirissä muutoksia.

Arja Reinikainen

Diak toimii Pieksämäellä samalla kampuksella Seurakuntaopiston kanssa.
Diak toimii Pieksämäellä samalla kampuksella Seurakuntaopiston kanssa.

Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak suunnitteli vielä syksyllä Pieksämäen, Porin ja Turun kampustensa lopettamista. Niiden tilalle se aikoi rakentaa uuden kampuksen Tampereelle. Lisäksi toiminta olisi jatkunut nykyisillä Helsingin ja Oulun kampuksilla.

Asiasta kertoo Diakin rehtori-toimitusjohtaja Tapio Kujala Länsi-Savolle lähettämässään mielipidekirjoituksessa. Koko kirjoituksen voit lukea tästä linkistä.

Korkeakoulun hallitus kuitenkin hylkäsi Kujalan hallitukselle esittämän suunnitelman marraskuun 14. päivä pidetyssä kokouksessaan. Samalla hallitus päätti jatkaa tulevaisuustyötä nykyisen kampusrakenteen pohjalta.

Kujalan mukaan tämä tarkoittaa, ettei kampusrakenteeseen ole näköpiirissä muutoksia.

— Opetus ja muu toiminta kampuksilla jatkuu kuten ennenkin. Tulevaisuustyötä kuitenkin jatketaan hallituksen päätöksen pohjalta jatkamalla sidosryhmien kuulemista. Haasteet ovat edelleen Diakin edessä ja ratkaistavissa, Kujala kirjoittaa.

Opetus ja muu toiminta kampuksilla jatkuu kuten ennenkin. Tulevaisuustyötä kuitenkin jatketaan hallituksen päätöksen pohjalta jatkamalla sidosryhmien kuulemista. - Tapio Kujala

Diak ei aiemmin ole julkisesti avannut suunnitelmiaan ja niiden perusteita tässä laajuudessa.

Kujala kertoo, että Diak on tehnyt tulevaisuustyötään kaksi vuotta. Tarve tällaiselle työlle liittyi ikäluokkien pienenemiseen, korkeakouluverkoston tiivistyminen ja julkisen rahoituksen supistumiseen.

Keskittyminen vain kolmelle kasvavalle alueelle olisi Kujalan mukaan turvannut Diakin vetovoiman. Lisäksi osaaminen ja laatu olisivat vahvistuneet isompien kampusten myötä.

Diak on kirkollisten säätiöiden ja muiden kirkkoa lähellä olevien toimijoiden omistama ammattikorkeakoulu. Se tarjoaa sosiaalialan, terveysalan, kirkollisen alan ja tulkkauksen koulutusta.

Pieksämäellä virisi syksyllä pelko kampuksen lopettamisesta, ja muun muassa Mikkelin ja Kuopion piispat vetosivat sen puolesta. Pieksämäellä Diakilla on noin 400 opiskelijaa, jotka opiskelevat monimuoto-opetuksessa sosiaali- ja terveysaloja.

Luetuimmat