Essote edellyttää kasvomaskin käyttöä palvelutalojen vierailijoilta – Uudet ohjeet annettiin koko maan koronatilanteen takia

Asumisyksiköissä vierailevilta edellytetään suojavisiirin tai suu- ja nenäsuojaimen käyttöä. Palvelutaloihin on oltava yhteydessä ennen vierailua.

Taru Hokkanen

Essoten palvelutaloissa vierailevien pitää pukea maski kasvoille vierailun ajaksi.
Essoten palvelutaloissa vierailevien pitää pukea maski kasvoille vierailun ajaksi.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote edellyttää maskin käyttöä asumisyksiköissä vierailevilta.

Samalla Essote on ohjeistanut henkilöstöään lisäämään suojainten käyttöä vanhus- ja vammaispalvelujen asiakkaita kohdattaessa.

Essote kertoo tiedotteessa uudistaneensa vierailuohjeistustaan koko maassa lisääntyneiden koronatapausten takia.

Palvelutaloissa vierailevilta edellytetään suojavisiirin tai suu- ja nenäsuojaimen käyttöä. Palvelutaloihin on oltava yhteydessä ennen vierailua.

– Suosittelemme asiakkaitamme minimoimaan vierailut Essoten yksiköissä ja asumispalveluissa. Olemme jälleen uudessa tilanteessa ja toivomme asiakkailtamme harkintaa sen suhteen, että onko vierailu läheisen luona aivan välttämätön, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Vain yksi tai kaksi vierailijaa kerrallaan

Myös vierailijoiden määrässä Essote toivoo maltillisuutta eli 1-2 vierasta kerrallaan.

Saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden luona vierailut mahdollistetaan tiedotteen mukaan aina.

Palvelutalojen, kotihoidon ja päivätoiminnan henkilökunta, henkilökohtaiset avustajat sekä perhehoitajat käyttävät kirurgista suu- ja nenäsuojusta tai kasvot peittävää visiiriä kaikissa asiakaskontakteissa.