Turvetuotantoalueella paloi Mikkelin Haukivuorella – Alue sammutustyön kannalta haasteellinen

Tuija Pauhu

Turvetuotantoalueella paloi Mikkelin Haukivuorella – Alue sammutustyön kannalta haasteellinen

Mikkelin Haukivuorella Murtosaarekkeentiellä syttyi sunnuntaina tulipalo turvetuotantoalueella. Etelä-Savon Pelastuslaitokselta kerrotaan, että kahden turvesaran alueella oli useita kyteviä palopesäkkeitä. Palosta tuli hälytys kello 11.35.

Päivystävä palomestari Joni Himberg kertoi, että palo on toistaiseksi hallinnassa, mutta vaara sen leviämisestä on myös olemassa.

– Turvetuotantoalue on haasteellinen sammutustyön kannalta. Vaikka palo olisi hallinnassa, tilanne saattaa muuttua nopeasti, erityisesti, koska sää on tuulinen ja kuuma. Aukealla alueella tuulenpuuskat voivat äkisti muuttaa suuntaansa ja sytyttää paloja eri kohdissa, Himberg sanoi.

Himberg totesi, että sammutustyöt ja niiden jälkeen jälkisammutus tulevat jatkumaan useita tunteja pitkälle iltaan saakka. Kello kolmen aikaan iltapäivällä pelastuslaitokselta tiedotettiin, että sammutustyöt ovat edenneet jälkisammutusvaiheeseen.

Palopaikalle saapui aluksi kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä, ja myöhemmin vielä lisää. Sammutustyöhön osallistui myös sammutusmetsäkone.

Juttua päivitetty ajankohtaisilla tiedoilla klo 15.08.